Kiracılı Evimi Satmak İstiyorum
Şimdiden teşekkür ederek konuya başlamak istiyorum,
2005 Senesi Temmuz ayında kiracılı bir evi satın aldım ve Ağustos 2005 ten geçerli olmak üzere yeni kontrat yaptık ve kiracımla ne kira artışı ne ödemeler nede başka bir konuda anlaşmazlığa düşmeden bu zaman kadar geldik.Ancak 2007 Ağustos ayı başında evimi satmaya karar verdiğimi kiracıma bildirdim Kendiside evi satacaksam zam yapmamamı istedi bende evi göstermekte sorun çıkarmaması için ve iyi niyetli olarak zam dönemi olmasına rağmen zam yapmadım.Geçen süre zarfında evimi hiç bir alıcı gelmedi sebebi ise evimi verdiğim Emlakçının kiracımın arkadaşı olması diye düşünerek emlakçımı değiştirdim.Şuan ise kiracım evi göstermekte sorunlar cıkarttı ve zam talep ettiğimdede evi satıyorsam zam yapamayacağımı avukata danışmamı söyledi.
Sizden öğrenmek istediğim Evimi satılığa çıkartıyorum ve kiracıma zam yapmama zorunluluğum varmı? Eğer yok ise geçmişe dönük olarak zam yapmadığımdan dolayı ödemesi gereken 6 aylık kira farkı için tahliyesini yada aradaki farkı talep edebilirmiyim?
Re: Kiracılı Evimi Satmak İstiyorum
1-)
Evi satmanız ile kira alacağı arasında bir ilişki yok. Kiraya zam yapmanıza da engel yok.
2-)
Zamsız ödenen kiraları çekince belirtmeden almış olmanız, kira miktarını kabul ettiğiniz anlamına gelir.
3-)
Uygun zamanlarda olmak kaydıyla, kiracınız evinizi alıcılara göstermek zorunda.
Re: Kiracılı Evimi Satmak İstiyorum