Yedek Subaylık Sınavına Girmemek
Selamlar, askere gitmek için karar aldırttım yedek subaylık sınavına girmek için tüm belgelerim hazırdı sınav tarihi tarafıma bildirildi fakat Aralık 1-2-3 tarihlerinde düzenlenen sınava girmedim herhangi bir mazeret de belirtmedim eğer sınava girseydim askere gidiş tarihim 12 Aralık idi şimdi ne olacak askere gitmeyecekmiyim ya da sınava girmiş ve kazanamamış olarak değerlendirilerek askere yine 12 Aralıkda mı gideceğim, bu durumdan dolayı ceza alırmıyım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Yedek Subaylık Sınavına Girmemek
Merhabalar,
Aslına bakarsanız bu konuya en hızlı cevabı askerlik şubenizden alabileceğinizi düşünüyorum.
Ama bildiğim kadarıyla şu an Bakaya durumundasınız.
Para cezası gerektiriyor diye biliyorum.
Yinede Bir an önce askerlik şubesine gitmelisiniz.
Kolay gelsin.
ç. Bakaya: Grup numarası itibarıyla veya sevk tehiri süresi sona erdiğinden sevke tâbi olanlardan, kanunî bir mazereti olmaksızın çağrıldıkları celpte sevke katılmayanlara bakaya denir.
d. Bakaya suçunu işleyenlerin;
(1) Sevkten sonra yazılı ifadeleri alınarak mazeretleri tespit edilir, suç dosyaları yerli askerlik şubesi tarafından, nüfusa kayıtlı olduğu yer Cumhuriyet Savcılığına gönderilir.
(2) Bakaya kalan yedek subay aday adayları, ifadeleri alınsın veya alınmasın soruşturma veya yargılamaları başlasın ya da başlamasın, bakaya kaldıkları celp dönemini takip eden ilk celpte tekrar sevke tâbi tutulurlar.
(3) Suç dosyası Cumhuriyet Savcılığına gönderilenlerden, savcılıkça yargılanmasına gerek görülmeyerek “Kovuşturmaya Yer Olmadığı” veya yapılan yargılama sonucunda “Beraat” kararı verilenler, herhangi bir hak kaybına uğramazlar.
bu celp dönemini takip eden ilk celp döneminde sevk edileceksiniz.yani nisanda.tabi 1-23 arlık tarihlerini kapsayan bir rapor alabilirseniz bakaya işlemi yapılmaz...
http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/ydsb_10.htm
Sınava götüreceğiniz dosyayı almadan önce imzaladığınız belgede, "bu dosyayı sınav günü ilgili birime teslim edeceğimi biliyorum ve aksi takdirde bakaya kalacağımı biliyorum" gibi bir ibare vardır hatırlarsanız.
Hayati önem taşıyan bir konu olmadıysa ve sınava keyfi olarak girmediyseniz 317. Dönem Yedek Subay Sınıflandırmasında yer almayacaksınız, takip eden ilk celpte tekrar sevke tabi tutulacaksınız.