Re: farklı bir kart sorunu
Sayın elektor,
Doğrusu yazdıklarınızdan net olarak bir şey anlayamadım.Ek hesap açılmakla borçlu olmak faklı şeyler.Siz ek hesap dediğiniz hesaptan fazladan para mı çektiniz?Çekmedediğiniz veya kredi kartıyla kullanmadığınız bir paradan dolayı boçlu mu görünüyorsunuz?Durumu daha net açıklarsanız yardımcı olmaya çalışrırız.
Saygılarımla..
maaş kartına 100 ytl lik ek hesap yani kredi açılıyor ben bu krediyi kullandım..
kredi kartını ise onuda kullandım.. fakat ek hesapta (maaş kartımda)borcum gözüken 100 ytl i iş yerim kapanmadan ödedim.. kullandığım kredi kartımı işsiz kaldığım için ödeyemedim.ödemiş olduğum ek hesap taki parayı ,ödeyemediğim kredi kartı hesabına aktarıyorlar,dolayısıyla maaş kartımada borçlu duruma düşüyorum
Kredi kartınız için min.ödeme tutarında otomatik ödeme talimatınız vardır.
Bu durumda ödeme tarihi geldiğinde hesabınızda para olmamasına rağmen ek hesabınız devreye girmekte ve ödeme buradan yapılmaktadır.Eğer kredi kartınız için otomatik ödeme talimatınız yok ise bankanın bu dediğinizi yapması normal değildir.Talimatlarınızı kontrol etmenizi öneririm.
saygılar
Re: Farklı bir kart sorunu
Erdoğan bey beni yanıtsız bırakmadığınız için öncelikle teşekkür ederim..
bir kaç sorum daha olacak bir zahmet yanıtlarsanız sevinirim bu konu beni çok sıkıntıya soktu hatta bugün her hangi bir bankaya gidip bu işler böylemi oluyor diye soracaktım..
şimdi otomatik ödeme talimatımın olup olmadığını hatırlamıyorum bunu nasıl öğrenirim?
-bana sorulmadan maaş kartımdan 500 ytl çekilmiş.borçta sulh olalım diye.
yani banka alacağını aldı.bu normalmidir?
-banka işverenime maaşımdan kesinti yaptırabilirmi?(sorunlu değilken)
teşekkür ederim
Re: Farklı bir kart sorunu
Alıntı:
elektor rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan bey beni yanıtsız bırakmadığınız için öncelikle teşekkür ederim..
bir kaç sorum daha olacak bir zahmet yanıtlarsanız sevinirim bu konu beni çok sıkıntıya soktu hatta bugün her hangi bir bankaya gidip bu işler böylemi oluyor diye soracaktım..
şimdi otomatik ödeme talimatımın olup olmadığını hatırlamıyorum bunu nasıl öğrenirim?
-bana sorulmadan maaş kartımdan 500 ytl çekilmiş.borçta sulh olalım diye.
yani banka alacağını aldı.bu normalmidir?
-banka işverenime maaşımdan kesinti yaptırabilirmi?(sorunlu değilken)
teşekkür ederim
Sn Elektor,
Konuya Bir Bankacı Olarak Şöyle Açıklık Getirebilirim.
Sn Kırcalı'nın Dediği Gibi Hesabınızda Eğer Otomatik Ödeme Talimatınız Varsa Ödeme Yapılması Çok Normal.
İlgili Bankanın İnernet Bank. Hesabınıda Kullanıyorsanız İnternetten veya İlgili Bankanın Bağlı Olduğunuz Şubesine Yada Herhangi Bir Şubesine (Bağlı Olduğunuz Şubeye Gitmeniz Size Dahada Yardımcı Olacaktır) Giderek Hesaplarınzdaki Otomatik Ödeme Talimatlarını Sorgulatabilirsiniz.
Bankanız İş Vereninize Kesinti Anca İcra Kanalıyla Yaptırabilir Buda İcrai Tebligatların Size gelmesinden Sonra Yani Sizin Haberiniz Olarak Yaptırabilir.
Veyahutta İşvereninize Yada Size Danışmadan Maaş Hesabınızın Olduğu Bankaya Ait Kredi Kartı Borcunuzu Yine Aynı Banka Siz Ödemediğiniz İçin Maaşınızın Daha Doğrusu Bankadaki Mevcut Aktif Hesabınızın Belirli Bir Oranını Bloke Eder ve Alacağına Sayar. Bu Durumu Siz Zaten Bankayla Olan Hesap Açılma ve Kredi Kartı Sözleşmesinde Kabul Etmiş Sayılıyorsunuz.
Bu Blokenin Usulü ve Miktarı Sizin Zaruri İhtiyaçlarınızı Karşılayamacak Kadar Zor Durumda Bıraktı İse Bankanın Şube Müdürlüğü İle Görüşebilirsiniz Yada Kanunun Size Verdiği Hak ve Özgürlüklere Dayanarak Şikayette Bulunabilirsiniz.
Ama Anlayamadığım Bir nokta İse, Banka Alacağını Tahsil Etmiş Sizde Borçtan Kurtulmuşsunuz. Bu Durumda Hala Neden bir Sorumlu Arıyorsunuz Bu Olayda ?
Tamam Tahsilatın Usulü Yanlış Olabilir. Ama Neticede Siz Borcunuzdan, Bankada Alacağından Kurtulmuş Oldu.
Saygılar.