KPSS mağdurumu oldum yoksa keyfi mağdurmu oldum
selam ben kpss2.atamalarında uşak üniversitesi kalorifercilik bölümüne atandım gerekli olan belgeleri elden teslim ettim ve bir hafta sonra tebligatım geldi ve 15 gün içinde işe başlamam gerektiği yazıyordu buralardaki işimi gücümü bırakıp uşak üniversitesine gittim çalışmamdan 3 gün sonra bana almış olduğum kalorifercilik sertifikasının tercihlerden kısa bir süre sonra aldığım söylendi tercihler devam ederken bu belgenin elim de olması gerekirken ben sonra almışım ama ben tercihler devam ederken sertifikayı almak kursa gidiyordum o yüzden zamanın da yetişmedi bu nedenden dolayı atamam iptal edildi fakat madem böyle bir sorun var neden enbaşında söylenmedi işe başladıktan ve tebligatım da geldikten sonra söyleniyor bu kadar küçük bir nedenden dolayı atamam neden iptal oluyor bende iptal edildiği gibi yürütmenin durdurulmasına dair bir iptal davası açtım fakat rededildi mahkeme son sözünü daha söylemedi kararın sonucuna göre tekrar dava açmayı düşünüyorum mahkeme neden bukadar uzun sürdü sizce son sözü ne olur
Re: KPSS mağdurumu oldum yoksa keyfi mağdurmu oldum
selam neden cevap alamıyorum bu konu hakkında
heralde bu dava hakkı9nda kimsenin bilgisi yokkk
sonuç ne olur ne olmazzz kimseden tıkk yokkk iyi kötü bişeyler diyin artıkkk:kızgın:
Devlet Memurluğuna alınma,657 sayılı yasaya göre olur.657 sayılı yasada işe alınmanın sınav şartının dışında genel ve özel şartları belirtilmiş.Sizin durumunuzda sınav şartı ile birlikte,genel şartlar gerçekleşmiş görünüyor.Özel şartlar arasında,"kurumların özel kanunlarında belirtilmiş olan şartları taşımak"denilmiş.İşe başladığınız kurumda kalorifercilik hizmetleri için kalorifer sertifikasına sahip olmak,kurumun özel kanununda bir şart olarak öngörülmüşse,başvurunuzun reddedilmesinin nedeni bu olabilir.Kalorifercilik 657 sayılı yasada teknik hizmetler değil yardımcı hizmetler sınıfına dahil edildiğinden,kurum özel olarak bu şartı aramadıkça bu sertifikaya sahip olmayanların kalorifercilik yapamayacağına ilişkin bir kural bulunmamaktadır.Ancak idarenin özel şartları taşımadığınız için işe başlamınızı iptal etmesi hukuka aykırıdır.Çünkü göreve başladığınız anda siz o sertifikaya sahipseniz,artık idare görevinize son veremez.Çünkü görevinize son verilmesi için,göreve başladığınız anda görevin gerektirdiği vasıfları taşımadığınız ya da bu vasıfları kaybetmiş olduğunuz koşullarından birinin gerçekleşmesi gerekiyor.Yani göreve fiilen başlamadığınız dönemde görevin gerektirdiği nitelik ve şartları taşımamanız idareyi ilgilendirmez.Çünkü fiilen başlamadığınız dönemde sertifikanızın olmaması,göreve fiilen başladıktan sonraki dönemde görevinizi yapmanızı engelleyen bir neden değildir.İdarenin göreve başlamanızı engelleyen işlemi,amaç ve neden yönünden hukuka aykırıdır.Nihai kararın lehinize olacağını tahmin ediyorum.Yürütmeyi durdurma isteminin reddedilmesi,davanın sonucuna ilişkin bir gösterge değildir.Zira mahkemeler ağır bir hukuka aykırılık sözkonusu olmadıkça yürütmeyi durdurma kararı vermiyorlar.
selam idari mahkeme davayı reddetti dosyayı danıştaya yolladım eğer bu ülkenin adaleti varsa en adaletli kararı verir