-
İş Yeri Sorunu
Öncelikle forumda arama yapmama rağmen bulamadığım için konuyu açtım, konunun ticaret hukukumu başka hukuk dalımı olduğunu açıkça bilmiyorum, bir hukuçu olmadığımdan olsa gerek öncelikle yanlış bilgi başlığında açtımsa özür dilerim kezza ben bu konunun hangi hukuk dalında girdiğini bilmiyorum.
Soru:
Bina yapımı belediye tarafından yapılmış olan mülkiyeti tarafıma ait bir dükkanım var dükkanım mülkiyeti belediyeye ait üst kat'tan sürekli su akıtması neticesine büroma yaptığım yatırımlar tahrip olmakta belli bir bölüm ist tamamen kullanılmaz hale gelmiştir. belediyeye dilekçe yazmama rağmen bir netice alamadım, Bu konuda benim haklarım yada ne yapmam gerektiği hususnda beni bilgilendirirseniz memnun olurum. iyi çalışmalar..
-
Re: İş Yeri Sorunu
İdare(olayınızda belediye) normalde yaptığı işlemlemler dolayısı ile idare hukuku anlamında yani kamu hukukuna göre sorumluluğa haizdir. Bazen yapılan sözleşmenin nevi gereği BK. ya dayalı özel hukuk sözleşmeleri yapması mümkündür. Bu durumda herhangi bir ihtilafta çözüm merci adli yargı mahkemeleridir. Bu durumda tarafların statüsü de eşit konumda olur.
Olayınızda belediyenin özel hukuk alanına giren bir sözleşmeya dayalı olarak yaptığı bir işlemin olduğu kanaatindeyim. Bu durumda siz zararınızı en kısa resmi olarak tespit ettirip, bu zarar bağlı olarak da dava açmanız gerekir.
Ayrıca mesajın kategorisi BH ya da idare hukuku olabilir.