Re: Solaklık neden olur ?
Alıntı:
SOLAKLIĞIN İYİ YÖNLERİ
Solaklık için bu kadar olumsuz şeyler söyledikten sonra, biraz da onların içini açacak bilgiler verelim. Araştırmalar, müzik, spor ve resim alanında solakların sağ taraflarını kullananlara göre daha başarılı olduklarını açıkça ortaya koyuyor. Aşağıda isimlerini verdiğim ünlü solaklar bunun en iyi kanıtı.
Allah razı olsun... :o
Alıntı:
arıza rumuzlu üyeden alıntı
Allah razı olsun... :o
sanırım 2,5 yaşındaki bebeğim solak siz mutlu görünüyorsunuz bense endişeliyim
Alıntı:
rita rumuzlu üyeden alıntı
sanırım 2,5 yaşındaki bebeğim solak siz mutlu görünüyorsunuz bense endişeliyim
Sayın rita Mahzuru yoksa neden
Bende bir solağım Allah razı olsun.
Alıntı:
rita rumuzlu üyeden alıntı
SOLAKLIK VE HASTALIKLAR
Solakların, genel olarak sağ ellerini kullananlara göre daha kısa yaşadıkları bilinir. Çünkü, bir kere dünya düzeni sağaklara göredir, mesela aletler hep sağ elini kullananlara göre yapılmıştır. Solaklar daha çok kazalara maruz kalırlar, daha çok yaralanırlar ve ölürler.
Ayrıca, bazı hastalıklar ve rahatsızlıklar solaklarda daha fazla görülür. Bunların başlıcaları, diyabet, inflamatuar bağırsak hastalıkları (ülseratif kolit, Crohn hastalığı), migren, sağırlık ile pek çok ruhsal ve sinirsel bozukluklar (saldırganlık, alkolizm, otizim, ilaç bağımlılığı, öğrenme güçlükleri, uyku bozuklukları, şizofreni, kekemelik)'dır. Hatta, solaklığa ister kadın ister erkek olsun homoseksüellerde iki misli fazla rastlandığı da bildirilmiştir. Son yapılan araştırmalar, solaklarda astım ve allerjik hastalık riskinin de daha yüksek olabileceğini de göstermiştir.
Yukarıdaki sebeplerden ve paranoyak bir anne olmamdan dolayı sanırım.
bende solağım moralim bozuldu çünkü solak olmama rağmen solaklığın hiç bir iyi yönünü almamışım
Solaklık iyidir. Ben solağım . En azından sorulduğunda solağım diyebiliyorum. Milyonlar ise ''salağım ''diyor. Töbe töbe... Gerçi halimize bakınca haksızda olmadıklarını görüyorum keşke herkes solak olsa...
[quote=commodore1tr;149083]Solaklık iyidir. Ben solağım . En azından sorulduğunda solağım diyebiliyorum. Milyonlar ise ''salağım ''diyor. Töbe töbe...
Abi teşekkürler bundan iyisi şamda kayısı .
Kardeş olan kuzenlerimden kız olanlar gözlüklü, erkek olanlar solak. Erkek olanlar da, kız olanlar da birbirinden tamamen çok farklı ayrı ayrı karakterlerdeler. Bu nedenle ben solaklar veya sağlaklar olarak sınıflandıramıyorum. Tamam, çok zeki olabilirler ama biri akıllı zeki, diğeri deli zeki. Bu özelliğin sadece solaklara mahsus olduğunu söylemek yanlış olmaz mı?!
Daha evvel araştırmıştım; aklımda kaldığı kadarıyla yanılmıyorsam sadece beyindeki emir veren komutların, sağlaklarınki solda , solaklarınki ise sağda oluyormuş. Bu, tıpkı kalbin solda değilde sağda olması gibi bir şey herhalde.
....
Sitede doktorlarımız vardı ancak son zamanlarda göremez olduk?
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Solaklık iyidir. Ben solağım . En azından sorulduğunda solağım diyebiliyorum. Milyonlar ise ''salağım ''diyor. Töbe töbe... Gerçi halimize bakınca haksızda olmadıklarını görüyorum keşke herkes solak olsa...
Bende artık,commodore1tr solakmış,ama ben değilim diyorum.:o