İşveren öğle yemeği, servis hakkı ve fazla mesai vermediği durumlarda hakkımızı nasıl arayabiliriz?
Merhaba,
Benim sorum iş hukukunda yer alan haklarımızı işverenimiz ile konuşarak çözemediğimiz durumlarda nasıl çözümleyebileceğimiz? İşveren öğle yemeği, servis hakkı ve fazla mesai vermediği durumlarda hakkımızı nasıl arayabiliriz? Lütfen bunun net bir cevabını ve ilgili prosedürleri bana açıklayabilir misiniz?
Re: İşveren öğle yemeği, servis hakkı ve fazla mesai vermediği durumlarda hakkımızı nasıl arayabiliriz?
Alıntı:
sevgi2_3 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim sorum iş hukukunda yer alan haklarımızı işverenimiz ile konuşarak çözemediğimiz durumlarda nasıl çözümleyebileceğimiz? İşveren öğle yemeği, servis hakkı ve fazla mesai vermediği durumlarda hakkımızı nasıl arayabiliriz? Lütfen bunun net bir cevabını ve ilgili prosedürleri bana açıklayabilir misiniz?
İşverenin öğle yemeği temin etme mecburiyeti ve ulaşımı sağlama mecburiyeti yoktur.
Haftalık 45 saati aşan çalışmalarda fazla çalışma ücretinizi ödemesi gerekir.Ödenmemesi durumunda bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edebilir,ihtar etmenize rağmen ödememesi durumunda haklı nedenle iş akdinizi sona erdirerek kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
saygılar
Re: İşveren öğle yemeği, servis hakkı ve fazla mesai vermediği durumlarda hakkımızı nasıl arayabiliriz?
Yanıtınız için teşekkürler,
İşverenin 14 ve üzeri personel çalıştırdığında yasal olarak yol ve öğle yemeği sağlamak zorunda olduğunu iş kanununda okuduğumu hatırlıyorum. Sanırım yanlış yorumluyorum. Çalışma saatleri ile ilgili hafta içi giriş ve çıkışlarda hiçbir yere imza ya da giriş çıkış saati kaydı yapılması yasak. Ama 08.00 - 18:00 saatleri dışında giriş çıkış yapamıyoruz. Bu takdirde fazla mesai yaptığmızı ispatlayamaz duruma düşmüş olurmuyuz? Ya da ctesi çalışmamızı nasıl ispat ederiz?