-
Borçlanma yaşı
merhaba hukukçu arkadaşlar.Bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Benim akrabalarım ,1996 yılında bankadan çitfcilikle ilgili bir kredi kullandılar.Bu krediyi kullanırken benim adımada kullandılar.ben ve 2 akrabam ,3 kişi birbirimize müteselsil kefil olduk.Benim adıma olan krediyide onlar kullandı.Tabi aradan 4-5 yıl gectikten sonra bunlar krediyi ödemediler.Ve üzerlerinede herhangi bir malları yok.Bu yüzden bütün borç benim üzerime kaldı.Ben 1 lirasını kullanmadığım 3 kişinin bırcundan sorumluyum.Bu yüzden maaşıma haciz gelmek üzere.
Sorum şu ben borç alındığı tarihte 18 yaşını doldurmamışım.İmzaları noterde attık ama noterin dikkatinden kaçmış diyorlar.Bazı arkadaşlar 18 yaşını doldurmadığım için borçlu sayılamyacağımı söylüyorlar.Bu borçtan kurtulamam için ne yapmam gerekir?Davamı açmalıyım yaşım yetmiyor diye yoksa sadece gelen icra yazısına itiraz etmem yeterlimi?
Yardımcı olursanız sevinirim..
-
Re: Borçlanma yaşı
Sözleşme yapabilmek, borçlanabilmek için medeni hakları kullanabilme ehliyetine sahip olmak gerekir. Medeni haklara sahip olmanın önemli koşullarından biri de reşit olunması yani 18 yaşın tamamlanması gerekir.
Sözleşmenin akdedildiği tarihte Medeni hakları kullanma yeteneğine sahip olmayan bir kişinin akdettiği sözleşme yasal vasi veya velisi icazet vermediği sürece geçersizdir.
Yasal süreler içinde ilamsız takip ise takibe kambiyo takibi ise icra mahkemesinde dava açmanız gerekmektedir. Bu işlemlerin bir meslektaşımız aracılığı ile yapılması yararınıza olacaktır.
-
merhaba 1988 den 2004 yılına kadar almanyada çalıştım şimdi türkiyede emekli olmak istiyorum 1969 doğumluyum. emekli olmak için ne kadar ödeme yapmam gerekli ve ne zaman emekli olabilirim.. teşekkürler..
-
Sayın Kentk,
Sorunuzu yanlış forum altında sormuşsunuz. Lütfen, İş Hukuku başlığı altında sorunuz. Böylelikle daha kolay yanıt alabilirsiniz.
-
Merhaba Tayfun bey ben 06.12.1989 doğumlu istanbulda bir öğrenciyim 2 yıllık bir üniversiteye gidiyorum.2.sınıfımda maddi sorunlardan dolayı okuyamadım ancak daha öncesinde durumların belirsizliği yüzünden 2007 yılında bir dgs kursuna kayıt oldum.senet imzaladım.(tek bir senet).yani reşit olmadığım süreye denk geliyordu.kursa daha sonra durumumu belirttiğim halde ve derslerden birine bile girmediğim halde üyeliğimi iptal etmediler ve mayıs ayı boyunca yoklama kağıtlarında oynayarak tamamen derslere geldiğimi göstermişler.kurs; ya ücretin yarısını öde ya da hepsini ödiyerek kursa bu sene gel dio, ancak çalışmak zorunda olduğum ve okuyamadığım için kursa gidemicem.bunu da belirttiğim halde avukata verip hukuki işlem başlatmakla tehdit ediyolar.sizin tavsiyeniz ne olabilir acaba reşit olmadan imzalattıkları senet geçerli olurmu.bunun dışında başka hiç bir evrak imzalamadım.ayriyetten yalancılıkla suçlandım,kursunda evrak üzerinde oynamakla suç işlediğini ispat etmek için 2 kredi kartı nın mayıs ayı ekstrelerini çıkarttım.iddia ettikleri tahrilerde farklı yerlerde olduğum çok açık.lütfen yardım edin uykularım kaçıyo sizce ne yapmalıyım şimdiden çok teşekkür ederim.saygılarımla.