İlçe Kaymakamının Doktor lojmanına müdahalesi!!
Arkadaşalr,Kaymakamın,Sağlık grup başkanlığına yazmış olduğu yazıda şöyle diyor;
''Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğince...
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 39. maddesi gereği,ilçede konut sıkıntısı olması ve yeni personellerin atanması sonucu yaşanan barınma probleminden,doktor lojmanındaki boş odaların sağlık memurları adına tahsisi yapılmıştır.''
Şimdi ben 3 oda 1 salon olan doktor lojmanında barınmaktayken(bekarım ve Sağlık Grup Başkanı benim),kaymakamın bu yazısı sonucu yanıma zorunlu olarak 2 kişi daha gelmiş oldu.Bu kaymakamın yaptığı yasalmıdır?Buna itiraz edebilirmiyim?
Re: İlçe Kaymakamının Doktor lojmanına müdahalesi!!
Kanımca Kaymakamlığın işlemi hukuka aykırı. Sağlık Grup Başkanı olarak görev tahsisli lojmanda ikamet ettiğinizi sanıyorum ve kanun veya yönetmelikte bir kamu konutunda birden fazla kamu görevlisinin ikamet edebileceğine dair bir hükme raslayamadım. Kaymakamlık yazısının tebliğinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açabilirsiniz. Yada durumu bakanlığınıza bildirebilirsiniz. Yine de bir hukukçuya danışın.
Sayın Av.Fırat Bayındır,öncelikle zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.Evet kendim Sağlık grup başkanıyım ve bir haftadır doktor lojmanında kalıyorum.İlçede 1 yıldır iki tabiptik.Fakat, doktor lojmanında 1 senedir kalmakta olan bayan tabip arkadaşın, tayini çıkınca,lojmana kendim geçtim.
Bende ilgili kanun ve yönetmeliği iyice okudum ve sizinde belirttiğiniz gibi,Kaymakama böyle bir yetki sunulmamış.Bunun peşini bırakmayacam çünkü yapılan tamamen yasa dışı ve keyfiyetten başka bir şey değil.
Bunuda duymuş olduk.Evli dr olmadıkça lojman sizin.Kaldığınız yer misafirhane olmadıkça kirasıını ödediğiniz lojmana kimse isteğiniz dışında giremez.
Kaymakamınız ile ilişkileriniz kötümü?