Alış-veriş sitesi kurmanın hukuki boyutu
arkadaşlar merhaba,
öncelikle siteye yeni üye oldum herkese merhabalar. siteyi kendi sorunumla ilgili bilgi ararken buldum ve belki yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm
sorum şöyle:
internet üzerinden şatış yapmak için bir site kurmak istiyorum.
1. internet üzerinden ticaret ile ilgili hukuki mevzuat hakkında bilgisi olan var mı? ya da bu tip bilgileri edinebiliceğim bi kaynak önerebilir misiniz?
2. ticaret yapıyorsak bunun için fatura kesmeli ve vergi vermeliyiz. internet üzerinden satış için bildiğimiz anlamda bir şirket kurmak şart mıdır? ya da daha genel anlamda nasıl fatura kesebilirim ve vergi verebilmek için gelir gider kalemlerimi nasıl belgelendirebilirim?
bunlar tahmin eidyorum çok detasylı konulardır. sizlerden beklentim direk cevaplar değil bu cevaplara nasıl ulaşabileceğimdir. ya da direk bir uzmana danışmam mı gerekir?
ben hukukçu değilim bana yol gösterebilirseniz sevinirim
herkese teşekkürler.
Re: Alış-veriş sitesi kurmanın hukuki boyutu
Sorularınıza hukukçular değil, muhasebecilerin cevap vermesi daha uygun olur.
Şahıs şirketi kurarak veya serbest meslek sahibi olarak da vergi vermeniz mümkündür.
E-ticaret hakkında avukatınızdan hukuki danışmanlık almanızı şiddetle öneririm. Yapılacak sözleşmeler ve başlangıçtaki hukuki muameleler bakımından muhasebeci yeterli olmayacaktır.
peki e-ticaret yapmak için şirket kurmak şart mıdır? yani gerçek kişi olarak ürün satabilir miyim? yoksa ticari sicil kaydı vergi levhası vb. gerekli midir?
Alıntı:
aerobeetle rumuzlu üyeden alıntı
peki e-ticaret yapmak için şirket kurmak şart mıdır? yani gerçek kişi olarak ürün satabilir miyim? yoksa ticari sicil kaydı vergi levhası vb. gerekli midir?
Eğer yapacağınız iş bir ticaret ise,kazanç elde ediyorsanız,vergisini vermeniz gerekir.Vergisini vermek için şirketinizi kurup,oda kaydınızı yaptırmanız gereklidir.
saygılar