Sonradan verilen çürük raporu ve işlenemez suç
2003 yılında işlediğim firar ve 2004 te işlediğim izin tecavüzü suçlarından dolayı 5 ay hapis yattım. daha sonra askeri yargıtay soruşturma yönünden mahkumiyet hükmünün bozulmasına karar vermiştir. daha sonra askerliği yaptığım çorluda ask. hastanenin askere elverişsizlik raporu verdiği ve bu raporun askerliğimi yaptığım zaman içinde geçerli olduğunu rapor ederek göstermişlerdir. ve sonunda benim askere gidemediğim için işlediğim suçlar işlenemez suç hükümlerine girip beraatime karar verdiler. 01 06 2007
benim sorum acaba ben yaptığım askerlik ve yattığım ceza için maddi manevi tazminat davası açabilir miyim? ya da ne kadar açabilirim
yardımlarınızı bekliyorum.. bir de avukata versem ve kazanamazsa yargılama giderlerini ben mi ödeyeceğim durumum olmadığı için bişey yapamıyorum lütfen yardım!!!!
Re: Sonradan verilen çürük raporu ve işlenemez suç
Maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.Ne kadar olduğunu bilemeyeceğim.
nereye ve ne kadar dava açarım bir bilgisi olan yokmu
herkese saygı v hürmetlerimle....
bir cevap verecek yok mu sayın arkadaşlar?
lütfen yardım edin...
MSB aleyhine açacaksınız.Miktar ı kastediyorsanız ne kadar ? diye onun taktiri ilk önce sizde sonra mahkemede ikna olmazsanız AİHM sindedir.
Yargılama sonucu kaybederseniz giderler size kalacaktır.
Askeri Yüksek idare Mahkemesi internet adresine bak
ilk önce cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. ilk önce tam yargı davasımı açsama acaba yoksa msbden tazminat isteğimin reddine göremi tam yargı davası açayım. Bir de tam yargı davasının açılma süresinin 60 gün olduğunu biliyorum bu 60 gün ne zaman başlar...
Müracaat tarihinden başlar.İdareden tazminat talebinde bulunabilirsin ama ben bu güne kadar mahkeme kararı olmadan ödendiğini görmedim ve duymadım.
Tam yargı davasının süresi 60 gün değil, 1 yıldır. Tam yargı davası, tazminat davası anlamına gelmektedir.
Sitede hatalı bilgiler aktarıyor. Tam yargı davalarında dava süresi müracaatla değil, idari eylemlerden dolayı hakları ihlal edilenlerin, eylemi yazılı bildirim üzerine veya başka suretle öğrendikleri tarihten itibaren başlar. Dava açma süresi öğrenme tarihinden itibaren 1 yıl ve her halde 5 yıldır. İdareye zararın tazmini için müracaat bir yıllık süreyi yeniden başlatmaz.