Re: kiracımı cıkaramıyorum
6 ay veya daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ihtar tebligatın yapılmasından sonra 30 gün içinde borç tamamen ödenmezse DERHAL (Borçlar kanunu madde 260), ödenirse aynı kira dönemi içinde yapılacak ikinci haklı ihtardan sonra KİRA DÖNEMİ SONUNDA (Gayrimenkul kiraları hakkında kanun madde 7) tahliye davası açılabilir.
Tahliye davasının ne kadar süreceği mahkemenin yoğunluğuna ve dosyanın tamamlanması için gerekli kanıtların tamamlanmasına bağlıdır.
Borçlar kanunu madde 260'ın metni şöyle:
I - Müstecirin temerrüdü :
Madde 260 – Müstecir icar müddetinin hitamından evvel muacceliyet kesp eden kiraları tediye etmemiş bulunursa, mucir altı ay veya daha fazla müddetli icarlarda otuz günlük ve daha az müddetli icarlarda altı günlük bir mehil tayin ederek birikmiş olan kira bu müddet zarfında verilmediği takdirde mehlin hitamında akdi feshedeceğini müstecire ihtar edebilir.
Bu mehil, ihtarın müstecire tebliğ edildiği günden itibaren başlar.
Bu mehlin tenkisine yahut tediyeden teahhür halinde akdin hemen feshedilebileceğine dair yapılan mukaveleler batıldır.
Türkçe özeti: Kira zamanında ödenmezse, kiralayan 6 ay ve daha fazla süreli kira sözleşmelerinde 30 gün, 6 aydan az süreli sözleşmelerde 6 gün süre tanıyan bir ihtar çeker. Bu süre ihtarın kiracıya tebligatıyla başlar. Sözleşmede bu süreyi kısaltan veya ödemede gecikme halinde sözleşmenin derhal feshedebileceğine dair hükümler geçerli sayılmaz.
Re: Kiracımı Çıkaramıyorum
peki ben ilk icra takibi için Örnek no:13 ilemi müracaat etmeliyim yoksa Örnek No:7 ilemi müracaat etmeliyim 30 günlük süre sonunda tahliye ve haciz işlemi için hangi örnek no ile müracaat etmeliyim saygılar