Askerde uyusturucu kullanmanın cezası sıvılle farklılık gosterırmı, para cezasına cevrilmesi mümkünmüdür?Teşekkür ederim...
Printable View
Askerde uyusturucu kullanmanın cezası sıvılle farklılık gosterırmı, para cezasına cevrilmesi mümkünmüdür?Teşekkür ederim...
Uyusturucu ıle ılgılı bırtakım bılgılerı hukuki net sayesınde edındım.
Son olarak ögrenmek istediğim bu ögrendıklerım askerlık cercevesınde bır degısıklık gözterırmı?
Teşekkür ederim
İyigünler diliyorum benim kardeşimle ilgili bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,
Olay inegölde geçiyor,amcamızın oğlu hastanede çalışıyor iki hemşire bayan esrar istiyorlar ,ondan bulmazsan gelme diyorlar,oda nereden bulabiliriz diye kardeşimi arıyot , kardeşimde osman a. diye birini arıyor o esrar satan kişiyi biliyormuş , kardeşim amcaoğlu ve ömer a. ile birlikte romen mahallesinden ferdi diye birinden esrarı temin ediyorlar ve esrarı 10. ytl karşılığı amca oğlu parayı veriyor ve esrarı alıyor ,kardeşimle birlikte kızların evine gidiyorlar hemşire bayan wc.ye gidip esrarı içiyor ve izmariti klozete atıyor ,içeri geldiğindede fenalaşıyor burada mahkeme sonucunda asıl satıcı ferdi kanıt olmadığından beraat ediyor ömer a. nında daha önce bu suçlardan cezası varmış ve 5. yıl ceza alıyor burada kardeşime ve amca oğluna çıkan 5. yılda hapis kararı var fakat müdafii avukatımız naci bey konuyla ilgilenip selahattin e.ve yılmaz e.nin kararlarını temyize gönderiyor , bize söylenen burada kardeşim maddeyi temin etmiyor direk aracı kişi yi buluyor ve oda 5.yıl ceza alıyor temyiz sonucu yargıtay kararını vermeden eğer biz mahkeme açarsak kararın reddi için bir şansımız olabilirmiş fakat yargıtaydan gelecek kararın üstüne mahkeme açamazsınız dediler konuyla ilgilenebilecek kardeşimi hapisten kurtaracak bir avukat varsa bildiğiniz yardımcı olmanızı rica ediyorum ki biliyorumki kardeşim o maddeyi kullanmaz da satmazda, daha öncedende hiç bir suçu yoktur kardeşimin sicili temiz bu 5. yıl hapis kararını anlayamıyorum
yardımcı olursanız çok sevinirim
teşekürler
iyi çalışmalar
sevgi e.
Türk Ceza Kanunu
...
Madde 190- (1) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak için;
a) Özel yer, donanım veya malzeme sağlayan,
b) Kullananların yakalanmalarını zorlaştıracak önlemler alan,
c) Kullanma yöntemleri konusunda başkalarına bilgi veren,
Kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(1)
(3) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.(1)
Bulunduğunuz bölgedeki baroya başvurarak bir avukatla irtibata geçebilirsiniz.