Askerde içeriye alkol sokmaktan hapis
Askerdeyken ıcerıye alkol sokmatan mahkemeye verıldım. askerlıgım suresınce mahkeme ertelenmıstı ancak askerlıgımın bıtımınden yaklasık 1 yılı aşkın bır sure gecmesıne ragmen sımdı 25 gun hapıs ve 190 ytl para cezası aldıgıma daır karar geldı.forumdan okudugum kadarıyla 5 ay ıcınde karar verılmezse zaman asımına ugruyormus ama benım kı 1 yılı bıle gecmesıne ragmen sımdı karar geldı.oncelıkle bunu soruyorum bu nasıl olur? bırde bu 25 gunluk hapıs cezasının zaman asım suresı nedır ve tam 25 gun mu yatıcam yoksa 16 gun mu? cevaplarsanız cok sevınırım. sımdıden tesekkrler...
Re: Askerde içeriye alkol sokmaktan hapıs
Suç emre itaatsizlikte ısrar suçu.Bu nedenle disiplin mahkemesinde değil askeri mahkemede yargılanıp ceza aldınız.Bu suçta 5aylık zamaaşımı yoktur.16 gün yatarsınız.
Ben şu an 12 aylık askerim. Geçen hafta 3 arkadaş alkol alırken yakalandık. Yapılan muayenede bende %5 alkol bulundu diğer iki arkadaşımda hiç alkol çıkmadı.Şimdi bize dava açtılar.Nisan sonunda mahkememiz var. Emre ısrarla itaatsizlik, içeriye alkol sokma ve alkol alma suçlarından yargılayacaklar. Sormak istediğim şeyler şunlar; askeri mahkeme olduğundan sivil avukat temyiz ile ilgilenebiliyor mu? Teskeremi aldıktan sonra eğer mahkemem sivil hayatımda devam ederse para cezasına çevrilebilir mi?
Cep telefonu ile yakalanan arkkadaşlarda emre itaatsizlikten 25 gün almışlar bununda 16 gününü yatacaklarmış. Acaba benim sorunumun alkol olması bu 25 günü arttırır mı?
En kısa zamanda yol gösterirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
1-ceza Para Cezasina çevrilmiyor.
2- Sivil Avukat Tabiki Tutabilirsin.
3- Alkol Veya Cep Telefonu Diye Bi Ayrim Yok.
Sonuçta Suçu Teşkil Eden Unsurlar Bunlar.suç Emre Itaatsizlikte Israr Suçu Askeri Caza Kanunu 51 Maddesi
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
olayı daha net anlatırsan daha çok yardımcı olabilirim.
çünkü bende aynı dertten muzdaribim.....1 farkla tabiiiiii
Öncelikle merhabalar
Benim sorunum askerliğimin bitmesine 21 kala general konutunun önündeki nöbet kulübemde 1 adet votka ve 5 adet bally ile yakalandım.Bunların hepsinin ağzı kapalıydı.Yani kullanırken yakalanmadım.Bana bunları çarşıdan getirip bırakan kişi ile terhisime son 2 gün kala askeri mahkemeye çıktık.İfademizde votkayı içmek için ballyleri ise maket gemi yapımında kullanmak için aldığımızı belirttik.Normalde tutuklanacaktık ama tutuklama kararımız reddedildi ve bırakıldık.Teskeremi aldım.Açıkcası onca stresten sonra komutanlarıma durumumun ne olduğunu sormadım.Aradan 2.5 ay geçti adresime tebliğgat geldi.Tebliğgatta
-As.C.K.nun 87/1 maddesi
-As.C.K nun 50 ve 51/A,B maddeleri uyarınca verilecek cezanın artırılmasına diye bir yazılı bir cümle var.
şimdi soruyorum:
-bize ceza verilecekse neden bırakıldık
-hayatı boyunca sabıkası temiz askeriyedede ilk vukuatı olanlara af çıkmış olduğu doğrumu
-ceza alırsam kaç günden başlar ve para cezasına çevrilirmi eğerki çevrilirse kaç YTL
Beni aydınlatırsanız sevinirim
Alıntı:
MERT123 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhabalar
Benim sorunum askerliğimin bitmesine 21 kala general konutunun önündeki nöbet kulübemde 1 adet votka ve 5 adet bally ile yakalandım.Bunların hepsinin ağzı kapalıydı.Yani kullanırken yakalanmadım.Bana bunları çarşıdan getirip bırakan kişi ile terhisime son 2 gün kala askeri mahkemeye çıktık.İfademizde votkayı içmek için ballyleri ise maket gemi yapımında kullanmak için aldığımızı belirttik.Normalde tutuklanacaktık ama tutuklama kararımız reddedildi ve bırakıldık.Teskeremi aldım.Açıkcası onca stresten sonra komutanlarıma durumumun ne olduğunu sormadım.Aradan 2.5 ay geçti adresime tebliğgat geldi.Tebliğgatta
-As.C.K.nun 87/1 maddesi
-As.C.K nun 50 ve 51/A,B maddeleri uyarınca verilecek cezanın artırılmasına diye bir yazılı bir cümle var.
şimdi soruyorum:
-bize ceza verilecekse neden bırakıldık
-hayatı boyunca sabıkası temiz askeriyedede ilk vukuatı olanlara af çıkmış olduğu doğrumu
-ceza alırsam kaç günden başlar ve para cezasına çevrilirmi eğerki çevrilirse kaç YTL
Beni aydınlatırsanız sevinirim
-İlla tutuklanmanız gerekmiyor.Dava siz sivil oluncada devam eder.
-TCK 231 den yaralanmak üzere başvurabilirsin.Forumda var.okuyun.
-1 Aydan başlar.Paraya çevrilmez.Sırf askeri suç.
cevabınız için teşekkürler.CMK 231 inci maddeden yararlansaydım mahkemede yararlanırdım zaten.Olay tarihi 28 ocak 2008.mahkemem 6 haziran 2008de CMK 231 dilekceyi hakime sunsam faydası olurmu acaba?
Alıntı:
MERT123 rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkürler.CMK 231 inci maddeden yararlansaydım mahkemede yararlanırdım zaten.Olay tarihi 28 ocak 2008.mahkemem 6 haziran 2008de CMK 231 dilekceyi hakime sunsam faydası olurmu acaba?
Mutlaka olacaktır.Şansını denemelisin.