Kat mülkiyeti kanunu - ortak alan
merhabalar... siteye bu gece üye oldum... tam anlamıyla gezemedim daha ama sanırım bana yola gösterebilecek birini veya birilerini bulabileceğim...
olağanüstü toplantıda katılanların oybirliği ile su tesisatının yenilenmesi kararı alınabilr mi... kanunu okuduğumda ortak alan ortak karar gerektirir izlenimi edindim ancak bir madde var ki o da yenilik ve ilaveler için çoğunluk kararının yeterli olduğu şeklinde... peki ama yenilik ve ilave kararları olağanüstü toplantıda alınabilir mi...
bunları neden soruyorum... çünkü ben 10 katlı bir apartmanın en üst katında oturuyorum ve dairede hiç su sorunu yoktu... alttaki dairelerden birinden aşağı kattaki daireye su aktığı gerekçesiyle tesisatçı çağrılmış o da tesisat eskimiş (apartman 9 senelik) yenileyelim sorun çıkarır ilerde demiş dışırdan atanan yönetici de toplantı yapıp kararı çıkartmış... haberim olduğunda itiraz ettim... kat arasında halledilsin sorun dedim... dinletemedim... sonuçta eski tesisat iptal edilip yeni tesisat döşendi ve bana hat çekilmedi... bir aydır bahçeden su taşıyorum...
ev babamın üstüne... vekaleti 11 yıllık...yeni vekalet çıkartması zaman alacak çünkü hasta... elim kolum bağlı bekliyorum... sanki ben haklıyım gibi geliyor ve madem anlaşamadık bir hakeme başvurmak gerekir diye düşünüyorum... yalnız eğer yanlış bilmiyorsam dışardan atanan yöneticiye değil de kat maliklerinin hepsine dava açmam gerekecek... ancak dediğim gibi bu zaman alacak...
peki ben dava açmadan eve su bağlatamazmıyım... daha doğrusu suyu bağlatırsam dava hakkımı kaybetmiş olurmuyum...
lütfen bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz...
peşinen teşekkürler...