-
Askerdeyken atama
Askerde olduğum gerekçesiyle başlatılmadım. Askerliğimin bitmesine 2 ay vardı. Eylülde mahkemeye başvurdum. Avukatta ilk önce yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı.
2007 yılı Haziran ayı yerleştirmelerine askerde iken başvurdum ve4/b Sözleşmeli statüsünde Siirt 112 Komuta Kontrol Merkezine Acil Tıp Teknisyeni olarak atandım.Mahkemeye verdim.Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar neyi ifade ediyor.
Ben bu kararla işe başlayabilir miyim?
Çalışmadığım günlerin parasını alabilir miyim?
Bunun için ayrı bi dava açmam gerekir mi?
Mahkeme kararına rağmen başlatılmama gibi bir olasılık söz konusu mu?
Avukat masraflarını kim ne zaman öder?
Cevabınız için Teşekkürederim.
-
Re: Askerdeyken atama
selam benim de bu davaya benzer bir davam vardı red edildi danıştaya yolladım bana dosyan hakkında yardımcı olabilirmisinn sen şuan kazanmışsınn paranıda alırsın avukatın banada yardımcı olabilirmiii yardımcı olursan çok sevinirimm avukatın davayı kazansın parası neyse veririmm
-
davayı kazandım çok kısa sürdü 4 ay ocakta başladım
-
bende askerdeyken yerleştirildim ama kurum atamamı yapmadı. bende avukat tuttum ve avukatım hem yürütmeyi durdurma istedi hemde esastan iptalini istedi ama ben şu anda yürütmeyi durdurmayı kaybettim ve esastan kararı bekliyorum,hukukçu arkadaşlara soruyorum yürütmeyi durdurmayı kaybedipte davayı esastan kazanabilirmiyim,hakim çelişkiye düşmüş olazmı böyle olursa..
-
yardım edin arkadaşlar sevgili hukukçular..
-
tekraradan yürütmeyi durdurma istedim emsalleri artırdım avukatımı azl ettim sağolsun çok ilgisiz kaldı,mağdur olduğumu anlatan bir dilekçe verdim acaba sonuç ne olacak???