arlkadaşlar bi arkadaşa kefil olmuştum onun yüzünden eve icra gelmek üzereyken bankaya borcun tamamını kapattım bankada aldığım dekontlarda borcu benim ödediğim yazıyor şimdi izleyeceğim yol ne olmalı
bunun bi zaman aşımı varmı?
Printable View
arlkadaşlar bi arkadaşa kefil olmuştum onun yüzünden eve icra gelmek üzereyken bankaya borcun tamamını kapattım bankada aldığım dekontlarda borcu benim ödediğim yazıyor şimdi izleyeceğim yol ne olmalı
bunun bi zaman aşımı varmı?
Kefil olduğunuz kişiye rücu davası açarak ödediğiniz miktarı faizi ile birlikte geri alabilirsiniz.
teşekkürler bu konuda bilgim yok ama şu an yapmam gereken ne rücu davası için
Rücu edebilmeniz için alacak davası açabilirsiniz veya direkt ilamsız icra takibinde bulunabilirsiniz. Dava için yapmanız gereken, avukatınıza bu konuda yetki vermektir. Kefilliğin boyutu da önemli olduğu üzere, rücu hakkınızın mümkün olup olmadığı hakkında avuktınız görüşü önem taşımaktadır. "Kefilliğinizin niteliği müteselsil midir, adi kefalet midir; kefalet sözleşmesi yazılı mıdır, borcun miktarı bu sözleşmede geçmekte midir?" şeklinde tartışılması ve açıklığa kavuşturulması gereken noktalar vardır.
Kısaca, avukatınıza danışın.
Alacağnız Rücu belgesi ile asıl borçlu aleyhine ilamsız icra takibi yapabılırsınız.Şayet asıl borçlu bu borca itiraz ederse siz de itirazın iptali davasını açabilirsiniz ki bu davayı kazanacaksınız zaten...Neden derseniz bu Rücu belgesi İ.İ.K. 68.maddede yazan belgelerden birisidir... İyi günler dilerim...
teşekkürler yardımlarınız için