Çalınan cep telefonu bulunabilir mi?
Merhabalar;
29.11.2007 tarihinde işyerimize gelen 2 kişi benden yaptırmak istedikleri bir iş için fiyat istediler. Ve biri beni oyalarken 2. kişi bilgisayar masasının klavye aralığına elini sokarak Nokia N73 marka cep telefonumu çalmıştır. Olayı farkettinten sonra kamera kayıtları ile emniyete gerekli başvuruyu da yaptım.
Benim asıl sormak istediğim ise bu andan sonra benim yapmam gereken birşey var mı?. Telefonum sizce bulunabilir mi? Ya da ne kadar zamanda bulunur?
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
İyi günler dileklerimle.
Re: Çalınan cep telefonu bulunabilir mi?
Merhabalar;
29.11.2007 tarihinde çalınan telefonumla ilgili 13.05.2008 tarihinde
T.C. kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığından
Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair
Davacı :K.H.
Şikayetçi : ....
Şüpheliler: (2 Kişi)
Suç : Suç Eşyasını bilerek satın alıp kullanma
Suç Tarihi: 29/11/2007
Soruşturma Evraki İncelendi:
Şüphelilerin, şikayetçinin çalınan cep telefonunu satın alıp kullanması ile ilgili olarak evrak tanzim edilmiş ise de;
Şüphelilerin hırsızlık malı telefonu bilerek satın aldığına dair haklarında kamu davası açmaya yeterli delil ve belge bulunmadığından delil yokluğu sebebiyle müsnet suçtan dolayı KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,
Kararın şikayetçiye ve ifadesi alınan şeüphelilere tebliğine,
şikayetçinin kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ÜSKÜDAR Ağır Ceza mahkemesi Başkanlığına veya bu makama ulaştırmak üzere C.Başsavcılığımıza itiraz dilekçesi verebileceğine itirazın reddi halinde bu kapsamdaki giderlere mahkum edilebileceğine dair CMK 172 ve 173/3 maddeleri gereğince karar verildi. 08/04/2008
şeklinde bir yazı geldi.
Şimdi benim ne yapmam ve nasıl bir itiraz etmem gerekiyor.
Telefonumu geri alabilir miyim.
Telefonu kullananlar ve bu arada telefonunuz bulunmuş.
Kullanan kişinin çalan kişi olmadığı ve hırsızlık malı olduğunu bilmeden satın aldığı anlaşılmış.
Eğer diyorsanız ki "benim dükkanımdan çalan iki kişi bunlardı" itirazınız mantıklı olur. Zanlıları gördünüz mü? Kamera kayıtlarındaki kişiler mi?
Bu yazının geldiği yere başvurup telefonunuzu nereden geri alabileceğinizi
öğrenebilirsiniz.
Alıntı:
saydogar rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
29.11.2007 tarihinde çalınan telefonumla ilgili 13.05.2008 tarihinde
T.C. kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığından
Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair
Davacı :K.H.
Şikayetçi : ....
Şüpheliler: (2 Kişi)
Suç : Suç Eşyasını bilerek satın alıp kullanma
Suç Tarihi: 29/11/2007
Soruşturma Evraki İncelendi:
Şüphelilerin, şikayetçinin çalınan cep telefonunu satın alıp kullanması ile ilgili olarak evrak tanzim edilmiş ise de;
Şüphelilerin hırsızlık malı telefonu bilerek satın aldığına dair haklarında kamu davası açmaya yeterli delil ve belge bulunmadığından delil yokluğu sebebiyle müsnet suçtan dolayı KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,
Kararın şikayetçiye ve ifadesi alınan şeüphelilere tebliğine,
şikayetçinin kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde ÜSKÜDAR Ağır Ceza mahkemesi Başkanlığına veya bu makama ulaştırmak üzere C.Başsavcılığımıza itiraz dilekçesi verebileceğine itirazın reddi halinde bu kapsamdaki giderlere mahkum edilebileceğine dair CMK 172 ve 173/3 maddeleri gereğince karar verildi. 08/04/2008
şeklinde bir yazı geldi.
Şimdi benim ne yapmam ve nasıl bir itiraz etmem gerekiyor.
Telefonumu geri alabilir miyim.
Yapacağım itirazda telefonumu kullanan kişilerin çalan kişiler olup olmadığının araştırılmasını da isteyebilir miyim ?
Bir de bana nasıl bir itiraz dilekçesi yazmam gerektiği konusunda bir örnek yazabilir misiniz ?
Alıntı:
saydogar rumuzlu üyeden alıntı
Yapacağım itirazda telefonumu kullanan kişilerin çalan kişiler olup olmadığının araştırılmasını da isteyebilir miyim ?
Bir de bana nasıl bir itiraz dilekçesi yazmam gerektiği konusunda bir örnek yazabilir misiniz ?
Mahkeme zaten bunu araştırmıştır. Davanın savcısıyla görüşün.
Davaya tanık olarak da katılmadınız mı? Orada sanıkları görmediniz mi?
http://hukukcafe.blogspot.com/2007/1...eke-yazlr.html
http://fikircafe.googlepages.com/ornekdilekce.htm
Hayır herhangi bir davadan haberim yok sadece bana bu evrak egeldi.
Zaten böyle bir davaya katılmış olsam zaten bunlardı veya değildi diye zaten söylerdim.
Bir diğer sormak istediğim şey ise;
T.C.
.......................... BAŞKANLIĞINA
Konu : Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar Hakkında İtiraz.
Tarafıma 13/05/2008 tarihinde ulaşan 2007/57559 soruşturma numaralı Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar konulu evrakta;
29/11/2007 tarihinde çalınan cep telefonumla ilgili olarak ifadesi alınan şüphelilerin, telefonumu çalan kişiler olup olmadığının ekte 1 kopyasını teslim ettiğim kamera kayıt görüntüleri CD’si ile araştırılmasını ve gereğinin yapılmasını,
Telefonumun tarafıma iadesini saygılarımla talep ve rica ederim.
Adres : ...................
Telefon : ...................
Ekler : 1- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
2- Kamera kayıtları görüntü CD’si
şeklinde yazacağım dilekçe uygun mudur?
Ve bu dilekçeye hangi makama yazmam daha uygun olur?