Mahkeme ile satışı yapılacak gayrimenkul
kiracimiz 7 yildir kira parasi vermiyordu en sonuunda mahkeme bizi hakli buldu ve kira parasi karsiligi bir gayrimenkulu satisi soz konusu oldu. adam gitmis gayrimenkulu baskasina satmiis parayi almis kacmis. avukata sorduk gayrmenkule tedbir koydurduk diyor ama bozdurmus ve satmis. simdi adamdan paramizi almak iicin bi mahkeme daha actik gayrimenkulunun satisinin iptalini istedik. bu is nasil sonuclanir?
Re: Mahkeme ile satisi yapilacak gayrimenkul
Tedbir kararı, taşınmazların üçüncü kişilere " rızaen devir ve temlikinin önlenmesine " yöneliktir.
"Bozdurmuş" diyorsunuz, bu durumda tedbir kararını neye dayanarak kaldırmıştır? Yoksa " danışıklı olarak cebri icra" mı yapılmıştır?
yani o kadarini bilmiyorum ama bi sekilde satmislar. zaten sattigi insan belli. yani taniyan insan durumu bilen insan. yoksa kimse kalkip da bu durumda basini agritmak istemez. simdi onemli olan bizim acactigimiz davayi kazanirmiyiz kazanamazmiyiz. mahkemenin satisin iptaline karar verme olasiligi ndir bu durumda?
Verdiğiniz bilgiler yorum yapmak için yetersiz. En azından tapuya gidip tedbirin ne zaman ne şekilde konduğunu ve ne zaman ne şekilde kaldırıldığını bir öğrenin.
Re: Mahkeme ile satışı yapılacak gayrimenkul
valla ben de bilmiyorum avukat da bilmiyor. avukat niye sormuyor ben de anlamis degilim.
peki bunu gayrimenkulun olmadigi bi sehirde yapabilirmiyiz.
Alıntı:
darrient rumuzlu üyeden alıntı
peki bunu gayrimenkulun olmadigi bi sehirde yapabilirmiyiz.
Gayrimenkulün kayıtlı olduğu tapuya gidilmesi lazım.