Anlaşmalı boşanma'da yalan beyan - davanın reddi ve eclilik terapisi
Herkese merhaba,
Eşimle bugün anlaşmalı boşanma davamız vardı. Kusurlu taraf o olduğu halde davayı o açtı.Ben boşanmak istemediğimi belirttiğim için ikinci celse'ye davacının şahit ve delil getirmesi istendi (Şiddetli geçimsiliğiispatlaması için)
9 aydır aynı yerde yaşamıyoruz. Evlilik süremiz tam 15 ay. Kusurlarını onun bilgisayarından aldığım yazışmalardan ispatlayabiliyorum. Sorularım:
1. Dava dilekçesinde çalışma adresi hakiki çalışma adresi olmadığını farkettim davadan sonra. Yalan beyandan dolayı herhangi bir işlem yaptırabilir miyim?
2. İkinci celse de asıl kusurlunun o olduğunu söyleyip davanın reddini isteyebilir miyim?
3. vlilik terapisi talep edebilir miyim? Nasıl?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Re: Anlaşmalı boşanma'da yalan beyan - davanın reddi ve eclilik terapisi
anlamadıgım nasıl anlasmalı oluyor sızın davanız ? esınız davayı acıyor sız bosanmak ıstemedıgınızı belırtıyorsunuz. anlasmalı davalarda bır protokol hazırlanır ıkı tarafta bosanmayı ıster galıba sızın dava cekısmelı oldu karsı taraf sahıt gosterıyorsa sızde bosanmak ıstemıyorsanız sızde sahıtlerınızı cıkararak kusursuz oldugunuzu kanıtlayabılırsınız. kendı gorusumdur avukatınız yoksa derhal bır avukat yardımı alınız hukukda sure bazı durumlara cok önemlı oluyor
Alıntı:
photoist rumuzlu üyeden alıntı
Eşimle bugün anlaşmalı boşanma davamız vardı. Kusurlu taraf o olduğu halde davayı o açtı.Ben boşanmak istemediğimi belirttiğim için ikinci celse'ye davacının şahit ve delil getirmesi istendi (Şiddetli geçimsiliğiispatlaması için)
9 aydır aynı yerde yaşamıyoruz. Evlilik süremiz tam 15 ay. Kusurlarını onun bilgisayarından aldığım yazışmalardan ispatlayabiliyorum.
Anlaşmalı boşanma bir tarafın davayı açması, karşı tarafın kabulü ve nafaka, velayet, tazminat gibi konularda anlaşma sağlandığının karı ve koca tarafından bizzat hakim huzurunda beyan edilmesiyle olur.
9 aydır neden birlikte yaşamıyorsunuz? Evi terkten dava açılmamış ama siz evi terk ettiyseniz ve dönmemek için haklı bir nedeniniz yoksa kusurlu duruma düşebilirsiniz.
"Bilgisayarından aldığınız yazışmalar"ın delil olabilmesi için belli şartları sağlaması gerekir. Elektronik ortamda mahkemeye sunulması ve bunların eşinizce yapıldığının ispatı gerekir. Mesela ikinizin ortak kullandığı bir bilgisayardaki yazışmaların delil olarak kabul edilmesi çok zordur. Teknik açıdan karmaşıktır, ispatı eşiniz kabul etmedikçe zordur. Bu yazışmalara pek güvenmeyin.
Alıntı:
photoist rumuzlu üyeden alıntı
1. Dava dilekçesinde çalışma adresi hakiki çalışma adresi olmadığını farkettim davadan sonra. Yalan beyandan dolayı herhangi bir işlem yaptırabilir miyim?
2. İkinci celse de asıl kusurlunun o olduğunu söyleyip davanın reddini isteyebilir miyim?
3. evlilik terapisi talep edebilir miyim? Nasıl?
1. Dava dilekçesindeki çalışma adresinin iki açıdan önemi vardır:
ya tebligat adresidir, o adrese yapılacak tebligat geçerli sayılır, sizin aleyhinize bir durum yok.
ya da maddi durum araştırmasında oradan sorulacaktır, siz farklı bir yerden geliri olduğunu biliyorsanız mahkemede bunu beyan edersiniz, oradan da sorulur.
2. Davanın reddinin kabul edilmesi için onun asıl kusurlu olduğunun ispatı değil, sizin boşanmaya neden olacak kusurunuzun olmadığının ispatı gerekir.
3. Mahkemede sözlü veya yazılı olarak talep edebilirsiniz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı boşanma bir tarafın davayı açması, karşı tarafın kabulü ve nafaka, velayet, tazminat gibi konularda anlaşma sağlandığının karı ve koca tarafından bizzat hakim huzurunda beyan edilmesiyle olur.
9 aydır neden birlikte yaşamıyorsunuz? Evi terkten dava açılmamış ama siz evi terk ettiyseniz ve dönmemek için haklı bir nedeniniz yoksa kusurlu duruma düşebilirsiniz.
"Bilgisayarından aldığınız yazışmalar"ın delil olabilmesi için belli şartları sağlaması gerekir. Elektronik ortamda mahkemeye sunulması ve bunların eşinizce yapıldığının ispatı gerekir. Mesela ikinizin ortak kullandığı bir bilgisayardaki yazışmaların delil olarak kabul edilmesi çok zordur. Teknik açıdan karmaşıktır, ispatı eşiniz kabul etmedikçe zordur. Bu yazışmalara pek güvenmeyin.
1. Dava dilekçesindeki çalışma adresinin iki açıdan önemi vardır:
ya tebligat adresidir, o adrese yapılacak tebligat geçerli sayılır, sizin aleyhinize bir durum yok.
ya da maddi durum araştırmasında oradan sorulacaktır, siz farklı bir yerden geliri olduğunu biliyorsanız mahkemede bunu beyan edersiniz, oradan da sorulur.
2. Davanın reddinin kabul edilmesi için onun asıl kusurlu olduğunun ispatı değil, sizin boşanmaya neden olacak kusurunuzun olmadığının ispatı gerekir.
3. Mahkemede sözlü veya yazılı olarak talep edebilirsiniz.
eşimden 9 aydırayrıyız boşanma davası çtı hala devam ediyor fakat dava sonlanmadan 5 ay önce evi taşıdı annesine gitti çocuklarıda aldı ikametgah larını da oraya aldı ama hala dava devam ediyor bu bir suçmudur. 2 erkek kardeşi var sabıkalı ve işsiz devamlı çocuklarla beraberler ben çocukları almak için kardeşlerini sebep gösterebilirmiyim