Bir Şekilde Dolandırıldım
internet üzerinden 2. el bir ürün aldım. (Lisans Gibi birşey)
fakat ürünü aldıktan 1 ay sonra ürün iptal oldu gerekçe olarak da bana bu ürünün zamanında sahte bir kredi kartı ile internet üzerinden birşekilde alındığını ve bu sahtelik fark edilince de ürünün iptal edildiği söylendi.
Satış yapan şahıs benim gibi birçok arkadaşı da dolandırmış anlaşılan
burada biraz bu konu ile ilgili yazı var : http://www.r10.net/account-lisans-sa...r-120-ytl.html
şahsa ücreti internet üzerinden ödediğim için elimde dekont vs. bulunmakta.
benim şuanda herhangi bir hukiki hakkım bulunmakta mı acaba ?
yardımcı olursanız çok sevinirim
iyi çalışmalar
Re: Bir Şekilde Dolandırıldım
illa kagıt olarak elınızde dekont olması gerekmez ınternet bankacacılıgında gecmıs ıslemler ve dekontları saklanır hukukı olarak pek bılgım yok hakkınızı nasılk ararsınız ama bır sorusturma acıldıgında sızden bu bılgılerı yada bankadan bu odeme alan kısının bılgılerı alınıp dolandırılan kurulusa ulastırılabılır onların hukukcularıda bu kısıyle hukukı acıdan ugrasırlar dıye dusunuyorum
Lisansı satın aldığınız kişiye rücu edebilir ve paranızı bu kişiden geri alabilirsiniz.
Bir kimsenin alacaklısına ödediği şeyi diğer birinden istemeye hakkı olması durumu:
"Devletin sorumlu olan ilgili görevliye rücu hakkı saklıdır."- Anayasa.
peki şu an bulundğum konumda savcılık bana yeterince yardımcı olur mu yoksa bir avukat ile birlikte mi yapmalıyım bü tür işlemleri
Vekalet verdiğiniz avukatın bu işlemleri yapması en uygunudur.
emrah bey bir arkadaşımda şöyle bir öneride bulundu
Alıntı:
Quarteron rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım benim sana tavsiyem ben bu adama para kaptırdım diye savcılıga gitme.. Herif besbelli çalıntı kredi kartı kullanmış. Sende buna para gönderdim birşeyler aldım gibi sözcüklere girersen bir bakmışsın seninde ifadeni alıyorlar. Ve senin üzerinden ulaşmaya çalışıyorlar.. O açıdan benim şahsi fikrim sen savcılıga bu adamın çalıntı kredi kartı kullanarak ürün aldıgını ve bu ürünü sana satmaya çalıştıgını belirten bir ifade hazırla. Bu ürünün legal olmadıgını anladıgın için dava aç. Para kaptırdım paramı vermedi gibi nedenlerden dolayı degil. Ancak bu şekilde bir sonuç alabilirsin diye düşünüyorum.
siz bu konu hakkında ne diyorsnuz ?
Sizin yaptığınız suç değildir, internet ortamında sıkça olan birşeydir.
Eğer siz parayı gerçekten gönderdiyseniz bununla ilgili bankada journal yani günlük kayıtları vardır ve bankadan istenir, siz savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz, bir ürün alabilmek için kredi kartım yoktu ancak şu kişiye para gönderdim ve onun aracılığıyla bu ürünü satın aldım, ancak ürünüm iptal oldu, iptal sebebi olarakta sahte kredi kartıyla satın alınması belirtildi şeklinde ileteceksiniz, ardından hakkınızı aramanız için kişiden şikayetçi olduğunuzu, size parayı geri göndermesini talep edeceksiniz, eğer sizin parayı gönderdiğiniz dönemlerde aynı şekilde o kişide sizin adınıza kredi kartından alışveriş yapmışsa ve bu telekomünikasyon şirketi ve banka tarafında bulunan kayıtlarda da sabitse suçlu bulunur ve sizin parayı geri almanız sağlanabilir.
Eğer hakkınızı arayacaksanız o zaman savcılığa suç duyurusunda bulunun, ancak yok ben hakkımı aramayacağım derseniz bu konuda sizi etkileyen birşey olmaz, sizin ifadenizin alınmasını sağlayacak bir durumda olmazaynı dönemlerde , ancak savcıyı şüpheye düşürebilir, neden hakkını aramadı diye, en azından sizin bir dilekçe vermeniz leyhinize olacaktır.
Ekleme : Eğer internetten bu gibi satın alma işlemlerine ihtiyacınız oluyorsa o zaman sanal kredi kartı sistemini araştırmanızı öneririm.
Sanal kredi kartı hesabınıza yatırdığınız kadarki meblağı internette alışveriş için kullanabiliyorsunuz, yani kredi yerine olduğu kadar paranızı kullanmış oluyorsunuz, elinizden geldiği kadarıyla da kişisel bilgilerinizi internette bir başkalarıyla paylaşmayın, gerçi ben bu işlem için kişisel bilgilerinizi paylaştığınızı sanmıyorum parayı gönderdiğiniz ve başkasının kredi kartını kullandığını iddia ettiğiniz kişiye.