Meskene saldırı cezası nedir?
Uzun zamandır aramızda şiddetli geçimsizlik olan eşimle son kavgamızdan sonra yaklaşık altı aydır ailemin yanındayım. O dönemde eşim gecenin 12 sinde ailemin oturduğu apartman dairesinin kapısını kırdı, arbede çıktı. Polis çağırdık, babamla aralarındaki arbededen sonra elinde bıçak olduğunu da öğrenince ben de babamla birlikte şikayetçi oldum.
Bu hafta başında da savcılıktan çağrılmış, dava açılıyormuş.
Olayın gece oluşu ve bıçak cezasını artırıcı faktörler midir?
Bu tür bir olayın faili ne kadar ceza alır?
Re: Meskene saldırı cezası nedir?
Bıçak,tehdit ya da yaralama neticesi doğurmamışsa,aktardıklarınız;
Mala zarar verme
MADDE 151. - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123. - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
suçlarını oluşturuyor.
Re: Meskene saldırı cezası nedir?
Sayın c_selin hanım,
Dün meskene saldırıyla ilgili internette uzun süre arama yaptım ama istediğim gibi bir yanıt bulamamıştım. Cevabınız için çok teşekkür ederim.