Cevap: Re: Kokain itirafı
Syn Başak hanım ben kokainle yakalandım ilk defa bir şey olurmu 6 gr lutfen bana yardım edin
Alıntı:
Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
1) TCK 192. madde 3. fıkrasına göre, "Bu suçlar haber alındıktan sonra gönüllü olarak, suçun meydana çıkmasına ve fail veya diğer suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kişi hakkında verilecek ceza, yardımın niteliğine göre dörtte birden yarısına kadarı indirilir."
2) Hakimin karar verdiği tarihte olacak, tarih, kararı veren mahkemenin isminden ve uygulanan kanun hükümlerinin belirtildiği herkesin anlayamayacağı sayılardan ve yazılardan oluşacak
3) Cezanın infazından sonra sicil kaydından silinmesi talebinde siz bulunacaksınız. Arşiv kaydına alınacak. Resmi makamlar istediğinde arşiv kaydı gözükecek.
ben denetimli serbestlik alırmıyım Başak hnm
Sayın Tolga,denetimli serbestlik hükkümlerinden faydalanabilmek için öncelikle infaz kanununda öngörülen maddi/manevi şartları taşımanız gerekir.Maddi şartlardan bazıları ;cezanızın -2- veya daha az hapis czası şeklinde ihdas edilmesi,eğer yaptığınız fiilden bir kamu düzeni hasarı ortaya çıkmışsa bunun iade edilmiş olması ve daha önceden kasten işlenmiş bir suçunuzun olmaması vb.Manevi şartlardan en önemlisi ise ceza yargılaması sırasında suç olarak ihdas edilen bu fiili işlemenizden pişman olduğunuzu ve hüsnüniyet durumunuz konusunda hakimin takdir yetkisini lehinize çevirmektir.Bu kapsamda eğer anulan kanuni unsurlarla birlikte denetimli serbestlik alırsanız -1- yıldan az olmamak kaydıyla kokain kullanıp kullanmadığınızın ara ara tıbbi testlere tabi tutulursunuz.Eğer kasten 5 yıllık süre içinde tekrar suç işlerseniz hakkınızda açılanması geriye bırakılan hüküm açılır ve cezanız infaz edilir.
Sayın kaosteorisi cok teşekkur ederim ilgilendiginiz icin bu kısmı pek anlıyamadım maddi şartlar derken?....cezanızın -2- veya daha az hapis czası şeklinde ihdas edilmesi,eğer yaptığınız fiilden bir kamu düzeni hasarı ortaya çıkmışsa bunun iade edilmiş olması...daha onceden her hangi bir sucum yok ifademde de alkollu oldugumuu morallerim bozuk oldugu için esrar almaya gittigimi söyledim kokain i elime bir anda sıkıstırdıklarını istemeden aldıgımı belirttim 4 yıldır sigortalı olarak çalışıyorum universite mezunu oldugumuda belirttim cok pişmanım dedim.Kokain 6 gr olması beni korkutuyor 8 gr da esrar var bu sorun teşkil edermi mahkemeye avukat ile katılsam daha mı doğru olur teşekkurlerlütfen yardım edin çok korkuyorum