Tekrar tekrar icra takibi
Merhaba, benim icra hukuku ile ilgili bir sorum olacak. Bir bankaya kredi kartı borcum vardı ve maaştan icra yolu ile kesinti yapılmaktaydı. Ancak icra maaşa gelen icralık toplam borç bitince benim haberim olmadan tekrar (bu borç hem kesiliyor hem de faiz işliyor diye) icra dairesi bir kat daha borç göndermiş ve maaş mutemetliği kesmeye devam etmiş. Bu borç bitmiş ve icra dairesi üçüncü kez borç göndermiş. Benim hiç haberim yok bu ek faiz borçlarından icra dairesi bana hiç bildirmeden direkt maaş mutemetliğine gönderiyor ve onlar da kesiyor. Hem mmaaşın dörtte biri hem de ek ödemenin tamamı kesiliyor. Yani aslında her ay yüklü bir para ödeniyor ve fazla faizin de gelmemesi lazım yani toplam borç önce 7000 YTL olarak geliyor bu bitince 9000 YTL geliyor. Bu arada 7000 YTL geldiğinden beri ayda 750 YTL kesiliyor. Şu anda en son gelen borç da ödendi ve bitti görünüyor. Ancak icra dairesi daha 7000 YTL ödeneceğini söylüyor. Bir yıldır ödenen ve yüksek miktarlarla ödenen borcun ilk icraya girdiği tarih eylül 2005 ve birkaç aylık maaş ve ek ödeme kesintilerinden sonra çıkan kart yasası ile taksitlendirilmiş ancak iki taksit gecikince ekim2006 yılında tekrar maaş kesintisi başlatılmıştır. Ekim 2006'dan beri ayda 750 YTL kesildiği halde tekrar tekrar faiz icrası ne demektir?
İcra müdürlerin de bilgi eksikliği mi var bu uygulama yasal mıdır?
Ben hukuk bilgisi olmayan bir vatandaşım bu nedenle sizden bilgi istiyorum.
1.Maaştan icra kesintisi bana bildirilmeden, benim bilgim olmadan, itiraz hakkım olmadan tekrar tekrar haberim olmadan yapılabilir mi?
2.Her ay yüksek miktar ödediğim halde bir borç nasıl sürekli yüksek faiz üretir, yasal mıdır?
2. İcraya verildikten sonra faiz miktarı icra dairesinin belirlediği miktar değilmidir? Bankanın istediğine göre mi hareket ediliyor?
3.İcra müdürünün bilgisine ve ilgisine güvenmediğim için bu borcu nereye hesaplattırabilirim?
Teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Re: Tekrar tekrar icra takibi
İcra dairesine gidin dosyanızı çıkarttırın ve kapak hesabı yapılmasını isteyin çıkan hesaba göre fazla ödeme var ise iadesini talep edin