Sözleşmelerdeki iptal maddesinde bulunması gerekenler
Merhabalar,
oncelikle sorumu sorayim;
"bir egitim kurumu ile yapilan sozlesmenin iptale iliskin bolumunde bulunmasi gereken zorunlu maddeler var mıdır? Mucbir durumlar her iki taraf için de belirtilmeli midir?"
Soruyu sorma sebebim ise; bilisim alanında egitim veren bir ozel egitim kurumu ile aramda olan sozlesmeyi iptal talebimdir. Sozu gecen egitim kurumuna kayıt yaptırdıktan yaklasık 2 ay sonra egitime henuz baslamadan bir ise girmem sebebiyle sehir degistirmek durumunda kaldım. Gittigim sehirde kayıt yaptırdıgım kursun bir subesi veya egitim alabilecegim bir olanagı olmadıgı için sozleşmeyi iptal talebinde bulundum. Sozlesmeye gore; iptal istemi kayıttan sonrakı 7 gun icinde olursa tum para iade edilecek, egitim baslamadan fakat 7 gunden sonra olursa tum ucretın %40 ı, egitim de alınmaya baslandıysa %90 ı tazminat olarak alınacaktır deniyor.
Benim takıldıgım konu iptal talebimin zaruri bir durum olması ve sozlesmede zaruri durumlara hic yer verilmemesi, sadece iptal istemi tabirinin kullanılmasıdır.
Sonuc olarak, is ve dolayısıyla sehir degisikliginin hukuki anlamda zaruri bir durum olup olmadıgı ve ayrıca bu durumda sozlesmede bulunmasa dahı iptal talebimin karsilik alıp alamayacagını sormak istiyorum.
Şimdiden tesekkur ederim.
Kurs sözleşmesinde iptal talebi
merhabalar, oncelikle bir yanlıslık yapıyorsam ozur dilerim aynı konuyu "tuketici haklari" bolumune de actim fakat cevap bulamayinca burayi da ilgilendiren bir konu oldugu icin ayni basligi buraya da tasiyorum.
"
merhabalar,
oncelikle sorumu sorayim;
"bir egitim kurumu ile yapilan sozlesmenin iptale iliskin bolumunde bulunmasi gereken zorunlu maddeler var mıdır? Mucbir durumlar her iki taraf için de belirtilmeli midir?"
soruyu sorma sebebim ise; bilisim alanında egitim veren bir ozel egitim kurumu ile aramda olan sozlesmeyi iptal talebimdir. sozu gecen egitim kurumuna kayıt yaptırdıktan yaklasık 2 ay sonra egitime henuz baslamadan bir ise girmem sebebiyle sehir degistirmek durumunda kaldım. gittigim sehirde kayıt yaptırdıgım kursun bir subesi veya egitim alabilecegim bir olanagı olmadıgı için sozleşmeyi iptal talebinde bulundum. sozlesmeye gore; iptal istemi kayıttan sonrakı 7 gun icinde olursa tum para iade edilecek, egitim baslamadan fakat 7 gunden sonra olursa tum ucretın %40 ı, egitim de alınmaya baslandıysa %90 ı tazminat olarak alınacaktır deniyor.
benim takıldıgım konu iptal talebimin zaruri bir durum olması ve sozlesmede zaruri durumlara hic yer verilmemesi, sadece iptal istemi tabirinin kullanılmasıdır.
sonuc olarak, is ve dolayısıyla sehir degisikliginin hukuki anlamda zaruri bir durum olup olmadıgı ve ayrıca bu durumda sozlesmede bulunmasa dahı iptal talebimin karsilik alıp alamayacagını sormak istiyorum.
simdiden tesekkur ederim. "
Re: Sözleşmelerdeki iptal maddesinde bulunması gerekenler
Merhabalar, site icindeki benzer durumlarda genelde hizmet almış ama aldığı hizmetin kalitesini beğenmemiş ya da maddi durumu bozulmuş kişiler olduğunu görüyorum. Fakat benim durumum şehir değişikliği ve sözleşmede adı konmasa bile mantıken mücbir bir durum. Benim sorum bu durum yasalara göre de mücbir bir durum olarak görülür mü? Sözleşmeyi feshettiğime dair çektiğim ihtarnameye henüz bir cevap gelmedi ve bu ay için ödemem gereken senedin de günü geçti. Ne yapmalıyım şu durumda?