Anlaşmaya rağmen mahkeme uzaması
Babamın işyerinde çıkan bir kavgada cam kırılıyor ve adamın koluna düşerek kesiyor. Sonra bu adam hastaneye gidiyor ve nasıl verildiyse hala anlayamıyorum bıçak yarası deniliyor raporda ve adam babamı mahkemeye veriyor. (mahkemeye vermesinin amacı para koparmak) mahkeme uzun süredir şahitlerin dinlenmesi için ertelenip duruyordu. sonra mahkemede babama karşı tarafa para verip anlaşırsa mahkemenin biteceği söylenmiş. Babamda son çare karşı tarafa para veriyor.karşı tarafta anlaştığına dair adliyeye gidip bildiriyor.
şimdi soruma geliyim.
Anlaşma sağlandıktan sonra yapılan mahkeme yine ertelendi.
Anlaşma yapılmasına rağmen niye ertelendi? ve babamın ceza alma durumu varmı?
Yardımcı olurmu bilmiyorum ama ek bilgiler:
1 Babam polis emeklisi
2 bütün görgü tanıkları, cam kestiğini yazılı ifadeyle bildirdiler mahkemeye.
acil cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler
Re: Anlaşmaya rağmen mahkeme uzaması(yardım ltfn)
Alıntı:
emre.kmnl rumuzlu üyeden alıntı
Babamın işyerinde çıkan bir kavgada cam kırılıyor ve adamın koluna düşerek kesiyor. Sonra bu adam hastaneye gidiyor ve nasıl verildiyse hala anlayamıyorum bıçak yarası deniliyor raporda ve adam babamı mahkemeye veriyor. (mahkemeye vermesinin amacı para koparmak) mahkeme uzun süredir şahitlerin dinlenmesi için ertelenip duruyordu. sonra mahkemede babama karşı tarafa para verip anlaşırsa mahkemenin biteceği söylenmiş. Babamda son çare karşı tarafa para veriyor.karşı tarafta anlaştığına dair adliyeye gidip bildiriyor.
şimdi soruma geliyim.
Anlaşma sağlandıktan sonra yapılan mahkeme yine ertelendi.
Anlaşma yapılmasına rağmen niye ertelendi? ve babamın ceza alma durumu varmı?
Yardımcı olurmu bilmiyorum ama ek bilgiler:
1 Babam polis emeklisi
2 bütün görgü tanıkları, cam kestiğini yazılı ifadeyle bildirdiler mahkemeye.
acil cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler
Olayınızda yargılama esnasında uzlaşmaya varılmış. Uzlaşma sonucunda sanığın edimini def'aten yerine getirmesi halinde, davanın düşürülmesine karar verilir. Yani belirlenen miktarı ödediğinizde bundan sonraki ilk duruşmada dava düşer.
Re: Anlaşmaya rağmen mahkeme uzaması
bugün yapılan mahkeme yine uzadı sanırım kamu davasına dönüştü bu. Bu durumda ne olur cevaplandırısanız çok sevinirim.
Re: Anlaşmaya rağmen mahkeme uzaması
Sayın Emre bey,
Dosya mündericatına vakıf olmadan yapacağım tüm yorumlar afaki kalabilir. Size önceki yazımda uzlaşma müesssesinden bahsetmiş idim. Bu kanaate de mahkemede anlaşmış olduğunuzu söylemiş olduğunuzdan varmıştım. Lakin dosya içeriğini tam bilemediğim için kesin şu sebeple uzamıştır diyemeyeceğim. Ama raporda yaralamaya bıçak ile yol açıldığı belirtilmiş. Bana göre tanık vs. delilller hiç göz önünde bulundurulmadan rapora dayalı olarak babanız hakkında 86/3-e den yargılama sürecektir. Çünkü 86/3-e uzlaşma kapsamında bir suç değildir. Yargılamanın devamının sebebi bu kapsamdaki suç olacaktır. Mahkemenin önceki kanaatinden (suçun vasıf ve mahiyetinin değişmiş olmasına dayanarak) vazgeçmiş olduğunu düşünüyorum.