-
Toplatılan ilaçlar
İyi çalışmalar,
Ben bugün gazetelerde çıkan haber üzerine çok üzüldüm ve tedirgin oldum insan hayatı bu kadar değersizmi diye; yasaklanan ilaçlarla ilgili bu ilaçlardan actived isimli şurubu 3,5 yaşımdaki çocuğum için çok kereler kullandık ve şimdi sağlık bakanlığı bu ilacın içinde çok fazla etken madde var diyor ve zararlarını açıklamıyor,olabilecekleri söylemiyor,bugüne kadar o küçücük çocuklarımıza biz bu şurupları zorla içirdik, ben kendi ellerimle çocuğuma kötülük yapmış oldum bunun hesabını kim verecek? Madem öyle zararlı bir ilaçtı neden araştırılmadan piyasaya sürülmesine izin verdi sağlık bakanlığı ?
yapabileceklerim nelerdir , şikayetlerimi nerelere yapabilirim?
teşekkürler
-
Re: Toplatılan ilaçlar
Sayın emaakbas,
Bildiğim kadarıyla ülkemizde ithal ilaçların yan etkileri, sağlığa zararlı maddeler içerip içermediği, çalışmanın maliyeti çok yüksek olduğu için tespit edilemiyor.
Yani hem ilaç tedarikinde hem de bu ilaçların güvenilir olup olmadığı hususunda tamamen dışa bağlıyız. Tabiri caizse, iç borusu öterse içiyor, kes borusu öterse kesiyor ve toplatıyoruz. Ülkemizin halini, insana, yaşama hakkına verilen değeri varın siz düşünün...
Kural olarak Sağlık Bakanlığı'nın bu laboratuar çalışmasını (Terimde hata yapıyor olabilirim.) yapması, yaptırması gerekiyor. Sosyal devletin gereklerinden biridir bu. Dolayısıyla, bu çalışmayı yap(a)maması Sağlık Bakanlığı'nın ihmali, kusuru, yetersizliği -adına her ne derseniz deyin- olarak kabul edilmelidir. Ve bu ihmalden, kusurdan, yetersizlikten de sorumlu olmalıdır.
Yetkililerin ceza hukuku anlamında bir sorumluluklarının olacağını zannetmiyorum, daha doğru bir deyimle örneğine rastlamadım (Yanılıyor da olabilirim) ama tazminat sorumluluğunun olacağını (olması gerektiğini) düşünüyorum. Tazminat sorumluluğu da "zarar" ile ilgilidir. Yani bu şurubun kullanımından dolayı (düşüncesi bile korkunç) bebeğinizde kalıcı bir sağlık problemi meydana gelirse bu ilacın kullanılmasına izin veren Sağlık Bakanlığı'nın tazminat sorumluluğu doğacaktır diye düşünüyorum.