İsim degisikliginin Türkiye`de taninmasi
1973 yilindan beri Almanya`dayim.
Dogumumda Vecihe Nurgün olan ismimi Almanyada resmi yerlerde sürekli yanlis yazildigi icin degistirdim ve Türkiye`de 1981 yilinda mahkeme karariyla Nur ismini aldim.
Alman vatandasiyla evliydim,bosandim.Kizlik soyadimi tekrar geri aldim.
Alman vatandasligina gectim.
1995 yilindan beride ayni zamanda Türk Vatandasiyim.Türk Vatandasligimi mutlaka korumak istiyorum.
Alman pasaportumda ismim Nur olarak yaziyordu ve isim olarak anlami yoktu,kelime anlami sade,tek basina oldugu icin gülünc ve zor durumlara düsüyordum.Bu yüzden 1993 yilinda Almanyada Nüfus müdürlügünde Melissa Nurgün ismini aldim. Bagli bulundugum T.C.Baskonsolosluguna basvurdugum halde Nüfus kayit örnegine göre Nur A. olarak T.C. Kimligimi hala alamadim.
Basvurmadigim Türk ve Alman Avukat kalmadi.Bana bu sorunumun ancak Bakanliginiz tarafindan cözülecegini söylediler.
Alman Nüfus idaresine basvurdum.Sayet Türk Vatandasi oldugum anlasilirsa elimden Alman Vatandasligimi geri alacaklarini söylediler.
Ancak dogum yerimde Avukatim vasitasiyla mahkemeye basvurdugum halde mahkeme Melissa Nurgün ismini kabul etmedi,reddetti.Gerekce olarak daha önce ismimi bir kez degistirmis oldugumu ve Melissa isminde 2 sessiz harf oldugunu söylediler.
Ben Nüfus isleri ve isim degisikligi yasalarini bilmiyordum kimsede uyarmadi.Bu yüzden böyle bir hataya düstüm.
Su an Alman Pasportumda Melissa Nurgün A.
Türk kimligimde ise Nur S.
Su anda 2 degisik isim var.Türk pasaportumu henüz alamadim.Konsolosluk isim konusunu halletmemi söyledi.
Lütfen bana yol gösterirmisiniz.Türk ve Alman Vatandasligi arasinda secim yapmak zorunda kalmak istemiyorum.
kirmizigelincik