Evlat Babaya Nafaka Öder mi?
Merhaba,
Annem ve babam yaklaşık 1,5 buçuk yıldır ayrılar,fakat boşanma davası babam tarafından temyıze gitti yanı resmi olarak boşanmadılar.Ben özel sektörde hemşire olarak çalışıyorum.Annem ve kız kardeşim beraber yaşıyoruz.Kardeşimi ve annemı ben geçindiriyorum,babam hiç birşekilde destek vermıyor kardeşime.Kirada oturuyoruz.Babam bana nafaka davası açmış,çok şaşırdım,yeni nişanlandım.Babama nafaka vermekle yukumlumuyum,nasıl bır yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olurmusunuz?
Teşekkur Ediyorum,
Re: Evlat Babaya Nafaka Öder mi?
TMK Madde 364 - Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.
Kardeşlerin nafaka yükümlülükleri, refah içinde bulunmalarına bağlıdır.
Bu maddeye göre ; şartlar varsa babanıza nafaka vermekle yükümlü tutulabilirsiniz.
Evİmİz Kİra Ve Ben 2 Yillik AÖf ÖĞrencİsİyİm.babam İse Babannemle YaŞiyor Kİra Vermiyor Ve KardeŞİm Ve Anneme De Nafaka Vermiyor?sİz Ce Bunlar Nasil Etkiler?
İlgİlendİĞİnİz İÇİn TeŞekkur Ederim.saygilarimla,
Yargılama aşamasında bu söylediklerinizi ispat edebilirseniz ve babanızın maddi durumunun sizden daha iyi olduğunu kanıtlayabilirseniz(tanık beyanları,maaşınızla ilgili yazılı belge,kira sözleşmesi ve ne kadar ödediğiniz hususu) babanızın davasının red edilmesi ihtimali çok yüksek.
Yardimlariniz İÇİn GerÇekten Çok TeŞekkur Ederim.ÇaliŞma Hayatinizda BaŞarilar Dilerim.saygilarimla,
Rica ederim,ancak bazı konularda özellikle mahkemece kesin süre verileceği ve bu süre içinde gerekli işlemleri yapmadığınız taktirde davanın aleyhinize döneceği de gözönünde tutularak ben yine de bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.
Mahkeme KaĞidi Bugun GelmİŞ,eve Gidince InceleyeceĞİm.avukat Tutmaya GÜcÜm Yok.annemin De Avukat Masrafini Ben KarŞiliyorum.aİlemin Tum Yuku Bende.elİmden GeldİĞİnce Evraklarimi Toparlayip Mahkemeye Kendim KatilacaĞim.ama Bu YaŞta Babadan BÖyle BİrŞey GÖrmek Insani Yikiyor.neyse Hayat Aci Bunu Daha Iyi Anlamadim.Çok TeŞekkur Ederim Önerileriniz İÇİn.
Saygilarimla
Bulunduğunuz ilin barosuna başvurarak adli yardım talep edebilirsiniz.
Merhaba,
DuruŞmalara HİÇ Katilmasam Ne Olur,yada KaÇ Kez Katilmama Hakkim Var Yardimci Olabilirmisiniz?teŞekkur Ederİm.barodan Talepte Bulunsam Bile Bordrolu ÇaliŞanim HİÇ Umudum Yok Bu Konuda.evraklarimi Hazirlamaya ÇaliŞacaĞim..
Sayın ilgili,
Davalı olarak davayı takip etmek zorunda değilsiniz.Ancak bu sizin aleyhinize davayı sonuçlanması anlamına gelecek kadar tehklikeli bi hareket. Tavsiyemiz hiç bir duruşmayı kaçırmamanız.