-
Dalış Tazminatı
27-03-2007.3160 sayılı resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren emniyet uçuş ve dalış tazminatının 6.maddesi g)bendine göre diger kamu kurum ve kuruluşlarında dalış yapan kişilerde alabilir maddesi ne göre sivil savunma arama ve kurtarma birliginde görev yapan dalgıçlar bu tazminattan yararlanabilirmi...
-
Re: Dalış Tazminatı
Kanun No: 3160
Emniyet Teşkilâtı Uçuş ve Dalış Hizmetleri Tazminat Kanunu (DEĞİŞİK İSİM KANUN NO:5611)
Kapsam:
Madde 2 – (DEĞİŞİK MADDE RGT:05.04.2007 RGNO:26484 KANUN NO:5611/3) Bu Kanun, Emniyet Genel Müdürlüğünde kadrolu veya sözleşmeli olarak görevli pilot, pilot adayı ve uçuş ekibi personeli ile kurbağa adam ve kurbağa adam adayları hakkında uygulanır.
-
peki bu kanunun 6.maddesi g bendi bizleri kapsamazmı.....bizim kurbaga adam kadromuz yok hiç bir kanuni dayanak yönetmelik olmadan sadece şahsa baglı bu işi yapıyoruz bıraksak sorun olurmu
-
g) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan pilot, pilot adayı, uçuş ekibi, kurbağa adam ve kurbağa adam adayı personeline, sözleşmeli olarak çalışanlar dahil, bu Kanunda belirtilen esaslar çerçevesinde durumlarına uygun tazminat ödenir.
Açıkçası sorunuzun yanıtını madde metninden anlayabilmek pek mümkün değil gibi. Kanun kapsamına baktığımızda kanunun sadece Emniyet Teşkilatı için uygulandığı yazmakta, oysa 6/g de sizin de belirttiğiniz üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden bahsetmekte. Konuya açıklık getirebilmek için 6/g madde gerekçesine bakmak istedim ama maalesef bulamadım.
-
sonuç olarak mahkemeye gitsek hiçbirşey kazanamazmıyız
-
Dayanağı bulamadığım, bu konuda daha önceden herhangi bir tecrübem olmadığı için size net yanıt veremem, üzgünüm. Kaldı ki bilgi sahibi olsaydım dahi davayı kazanır ya da kaybedersiniz gibi bir yorum yapamazdım, zira yanlış olur, her somut olay kendi özelliklerine göre değerlendirilir. Kanımca bu konularla ilgili bir meslektaşımdan hukuki yardım almanız yararınıza olacaktır.