Merhaba,
vergi borcu olan, şahıs adına olan işyerinin kapanışı yapılırsa vergi borçları tecil edilebilir mi?
'işyerimi kapadım,vergi borcumun tecil edilmesini talep ediyorum' durumu varmıdır acaba?
Bilgisi olanların paylaşmasını rica ederim.
Printable View
Merhaba,
vergi borcu olan, şahıs adına olan işyerinin kapanışı yapılırsa vergi borçları tecil edilebilir mi?
'işyerimi kapadım,vergi borcumun tecil edilmesini talep ediyorum' durumu varmıdır acaba?
Bilgisi olanların paylaşmasını rica ederim.
AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN
Madde 48 – (3209 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen fıkra) Amme borcunun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut haczolunmuş malların paraya çevrilmesi amme borçlusunu çok zor duruma düşürecekse, borçlu tarafından yazı ile istenmiş ve teminat gösterilmiş olmak şartıyla alacaklı amme idaresince veya yetkili kılacağı makamlarca; vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası ve gecikme zammı alacakları iki yılı, bu alacaklar dışında kalan amme alacakları ise beş yılı geçmemek üzere ve faiz alınarak tecil olunabilir.
Önemli olan bu şartın sağlanması.
Teşekkür ediyorum Selin Hanım,sağolun.
Rica ederim.
Tecil Amme alacakları kanunun bir uygulamasıdır ancak illa tecil edilecek diye birşey yoktur. Bağlı olduğunuz vergi dairesi yetkilisi ile görüşün.