Apartman yöneticisi hakkında suçlama
Merhaba,
2 yıl önce yeni bir binaya taşındım ve ev sahibiyim. Binada 18 daire bulunmakta ve yaklaşık 4 yıldır yöneticiliği aynı kişi yapıyormuş. Sorularımdan önce durumu özetleyeyim:
1- Yönetici, apartman aidatlarında yapılmayan işlerin parasını dahil ediyor, extra, çatı tamiri, elektrik sayaçları yenileme vs. adı altında ancak bu işlerin hiçbirisi yapılmamaktadır. Bunlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor, faturaları ibraz etmiyor, kayıt tutmuyor.
2- Apartman sakinleri ısrarla toplantı talep etmesine rağmen 4 yıldır toplantı yapılmamaktadır.
3-Apartmanın giriş katında oturan yönetici ortak alan olan merdiven altını eski eşyalarıyla doldurmuş ve binaya pis kokular yayılmaktadır.
4- Kazan dairesinin bulunduğu alan ve kendi dairesi aynı şekilde eski eşya ve mobilyalarla doldurulmuş ve bunları atmaya yanaşmamaktadır.(Çöp ev neredeyse)
5- Çatı, yağmur oluğu, baca bakımları yapılmamaktadır.
6- Bina dış cephesi kötü durumdadır ancak bunlarla da ilgilenmemektedir.
7- Komşuların ve eski yöneticinin dediğine göre aidat makbuzlarını eksik vermekte, bazen hiç vermemektedir ve ayrıca gerekli defter ve kayıtları tutmamaktadır.
Sorularım şunlar:
1-En üst katta oturan ve bu durumdan mağdur olan bir apartman sakini olarak yöneticiyi hangi mercilere şikayet edebilirim?
2-Çöp evlerin boşaltılması için neler yapabiliriz?
3-Yöneticinin defter ve kayıt tutmamasını nereye bildirmem gerekir?
4-Yönetim toplantısını yapıp, yöneticiyi değiştirmek istiyoruz, neler yapabiliriz?
Teşekkürler...
Re: Apartman yöneticisi hakkında suçlama
Anagayrimenkulün yönetimi kısmını okuyun.Tüm sorularınızın yanıtı yer alıyor.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=50
Teşekkür ederim böyle bir hizmetle vatandaşı bilinçlendirdiğiniz için.
Gönderdiğiniz linkteki kanun maddelerini okudum. Benim için faydalı oldu. Cevabınız için teşekkür ediyorum.