Ölüme sebebiyet vermek ve tazminat hakkı
28.08.2000 tarihinde öz annem üvey babamın kullandığı araba ıle kaza yaparak annemın olumune sebeb olmustur bu kaza neticesinde üvey babam için kamu davası açılmış ve 01.02.2002 tarihinde sonuçlanan kamu davası ıle kendisi 2 yıl hapis ve para cezası ıle cezalandırılmış fakat cezası paraya cevrilmiş .Benim sorum şu ben annemin tek çocuğuyum olay gerçekleştikten sonra ben kazanın nasıl olduğunu sormadım bile acımız hala taze ama anneme kalan yerleri yıllar sonra uvey babamında hıssesı oldugunu solemek ıcın yanına gıttığimde kendısı kazadan bıraz bahsettı suphelerim üzerine kazadan 5 yıl sonra davadosyasını gormek ıcın yerıne gıttım ve uzun lafın kısası 3 aracın karıştığı feci bir kazada babamın tamamen suçlu olduğu ve annemin altınlarının dahi alındıgını kazada üvey babamın akrabaları tarafından öğrendim ve 5 yıl sonra tum bu nedenlerle tazmınat davası açmaya karar verdım maddı ve manevı 25000 ytl lık bı dava actım yaklasık 7 ay oldu ve su anda zaman aşımından davayı kaybettik ama avukat arkadaşım yargıtaya başvuracak sizden ricam yargıtayın kararı ne olur ve olumlu olursa süreç nasıl devam eder ve son olarak eğer yargıtay kararıda aleyhime olursa karşı tarafın masraflarını da ben mi ödemeliyim teşekkürler şimdiden iyi çalışmalar
Re: Ölüme sebebiyet vermek ve tazminat hakkı
cevablarınızı beklıyorum tesekkurler
Anlatımınızdan Avukatınız olduğu anlaşılıyor böyle bir konu öncelikle avukatınız ile mütalaa ediniz.
cevabınız ıcın tesekkurler fakat bu konu malumunuz kı avukatımında bır fıkır yurutemedıgı bır konu yanı eger bu konuda tecrubesı yada bılgısı olan varsa ve benımle paylasırsa sevınırım tesekkurler tekrar
Ölüme sebebiyet vermek ve kalan altınlar
Öz annem üvey babamın kullanmış olduğu arabanın kaza yapması sonucu 2000 yılı ağustos ayında vefat etti.Daha sonra açılan kamu davasında üvey babam dikkatsızlık aşırı hız ve benzer nedenlerle mahkeme kararı ile 8/8 ölüme sebebiyet vermekten suçlu bulundu.Benim tüm bu gelişmelerden 6 yıl sonra haberim oldu daha doğrusu annemin vefatının babamında karıştığı bir trafik kazasından olduğunu bilmekle beraber bu ve benzeri birçok ayrıntıyı bilmiyor ve o zamanlar sormak bile istemiyordum bu şahsa fakat sonrasında olayın iç yüzünü öğrendikçe üzey kardeşlerimin kaza yerine gittigi ve anneme ait cok miktarda altın ile arabadan çıkan 2000 dolar ve o zamanın parası ıle toplam yaklasık 500 milyon lirayı polis tutanağı ile teslim aldıklarını sonradan dava dosyasını incelerken gördüm
Benim sorum şu Bu altınlar üvey babam tarafından alınmış olmakla birlikte kesinlikle annemin ve bana ölümünden sonra vermediler ve arabadan çıkan paralar üvey babamın ama benimde annemin tek varısı olarak bu altın ve paralardan aradan gecen 7 yıl sonra bır hakkım olur mu olur sa nasıl bir dava açmamı önerirsiniz şimdiden çok tesekkur ederım.
Re: Ölüme sebebiyet vermek ve kalan altınlar
Degerli arkadaşlardan cevab bekliyorum tesekkurler
hiçbir fikri olan yok mu teşekkürler
Bu miras konusunda zaman aşımı olur mu ve annemin altınları için dava açabilirmiyim teşekkürler
Sanırım "Sebepsiz Zenginleşme "davası açman gerekiyor zira altınların, 1/4'ü babanın, geriye kalan 3/4'ü senin yasal payındır.
Zamanaşımı:
Madde 66 - Haksız surette mal iktisabından dolayı ikame olunacak dava,
mutazarrır olan tarafın verdiğini istirdada hakkı olduğuna ıttılaı tarihinden
itibaren bir sene müruriyle ve her halde bu hakkın doğduğu tarihten itibaren on
senenin müruriyle sakıt olur. Eğer mal iktisabı mutazarrır olan taraf aleyhinde
bir borç teşkilinden ibaret ise, mutazarrırın hakkı müruru zaman ile sakıt olmuş
olsa bile, bu borcu ifa etmez
* Durumu öğrenme tarihinden itibaren 1 yıl ve herhalde 10 yılda zamanaşımı olur.
cevabınız için teşekkürler