Boşandıktan sonra kararın imzalanması
iyi günler,
boşanma davası sonuçlandıktan sonra kararın imzalanması için çağırıldım.karşı tarafın avukatı bana ayrıca bir evrak imzalatacağını söyledi.yalnız nedenini söylemedi.(anlaşmalı olarak boşandım.)herhangi bir evrak imzalamam gerekirmi ?
bilgim olmadığı için yanlış birşey yapmayım.bilgilerinizi arz ediyorum
Re: Boşandıktan sonra kararın imzalanması
Avukatın ne gibi bir evrak imzalatacağını tahmin edemeyiz. İmza atmadan önce üzerinde ne yazdığını okursanız, anlamadığınız yeri bir bilene sorarsanız yanlış yapmazsınız.
Temyizden feragat dilekçesi olabilir ama arkadaşımızın uyarısına uyarak önce okuyun.
evet haklısınız.karşı tarafın avukatı bana temyizden feragat anlaşması imzalattı.
bu 15-20 gün süre zarfında kararın değişmesini istememem için sanırım.
peki ilerde nafakayı artırma talebinde bulunacak olursam,hakkımı aramama engelmidir ?yani bu evrak kısa süre geçerlimidir?teşekkür ederim
Altına imza attığınız belgede ne yazdığını bilmeden yine bizi tahmine zorlayan bir soru sormuşsunuz. Temyizden feragat dilekçesinin tek bir formu yoktur.
Şu anki nafaka miktarına, varsa tazminat ve velayet ile ilgili şartlara itirazınız yoksa zaten temyiz etmeyeceksiniz demektir.
Protokolde nafakanın artış oranı yazmıyor mu?
(İşte avukatlar bunun için var :) )
evragı okuyup ımzalayın baktınız kı anlamadıgınız seyler var o zaman bır avukatla ırtıbata geçin...
cevaplarınız için önce teşekkür ederim.
temyizden feragat dilekçesinde her iki tarafında "boşanma kararını temyiz etmekten feragat ediyoruz.gereğinin yapılması...." yazıyor sadece.
karşı tarafın avukatı anlaşma protokolünü hazırlamıştı.çocuklara (az da olsa) nafaka ödeneceğine,diğer tüm bana ait nafaka taleplerinde bulunmayacağıma
dair ...yalnız nafaka artışı ile ilgili bir madde ne protokolde nede karar veya diğer imzaladığım evrakta bulunmuyor.ilerde artırma talebinde bulunabilirim
galiba (gerçi gelir durumunu ıspatlamam çok zor.yurtdışında ve üzerine kayıtlı herhangi bir belge,mal,vs yok.boşanmayı uzatmamak adına anlaşmayı kabul etmek durumundaydım).
bırakın ilerde artırmayı,bir süre sonra karardaki nafakayı dahi alamayabiliriz.ama
yinede öğrenmek isterim.kusura bakmayın eksik bilgi yazmamdan dolayı konuyu
biraz uzattım.
Nafakanın arttırılmasına dair değişiklil davası açmanız mümkündür.Günün şartlarına ve çocukların ihtiyacına göre hakim kanaat getirirse hükmedilen nafakanın arttırılmasına hükmedilir...
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...