Re: Kredi kartı borcum var
Hacizden önce taksit sözleşmesi yapılabilir.Ancak,taksitlendirme teklifinizi alacaklının kabuletmesi gerekir.
Hacizden sonraysa teklifiniz,İİK'nun 111.maddesindeki şartları taşıyorsa alacaklının rızası aranmadan borcunuzu taksitle ödeyebilirsiniz.Bu şartlar;
TAKSİTLE ÖDEME:
Madde 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.
(Değişik fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./26. md.) Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar.
(Değişik fıkra: 09/11/1988 - 3494/13 md.) Taksitlerden biri zamanında verilmezse icra muamelesi ve süreler kaldığı yerden devam eder.
Re: Kredi kartı borcum var
Bir bankadan aldığım kredi kartı borcunu ödeyemedim.En son ödeme yaptığım aydan buyana 6 ay geçti.Ve enson 10.ayda maaşımı çekmek için atm ye gittiğimde bankanın kredi kartımdan dolayı maaşıma el koymuş olduğunu şubeden öğrendim.Banka yetkililerine bu nasıl olur devlet dahi maaşın 1/4 üne el koyarken bu nasıl oluyor dediğimde sizin otomatik ödeme talimatınız varmışdediler.Peki o zaman neden ilk geciktirdiğimde kesilmedi peki dediğimde onu biz anlamayız merkez yapıyor diyorlar.o ay yani ramazan bayramını 5 kuruşsuz geçirdik ailece.Bu hangi insani davranış bir tarafa ticari ahlaka girer anlamış değilim.aynı bankadan kredide kullanmıştım.bir sonraki ay ise maaşıma önceki ay kesilmeyen kredi taksitlerimden dolayı el konulmuş .Sizden öğrenmek istediğim bu yapılan işlemlerde yanlışlık yokmu.eğer varsa ben hakkımı nasıl araya bilirim.Bu ara defalarca şübeye gidip taksitlendirmek istediğim halde bunun için idari takibe düşmesi gerek diye geri çevirdiler.Yardımcı olursanız sevinirim.