Re: Fuhuşa Yer Temin Etmek
Reşit olan kişilerin otelde birlikte kalmalarını yasaklayan bir kanun yok.
Bahsettiğiniz konunun fuhuşa yet temin etmekle ilgisi anlattığınız boyutunda yoktur. O suçun oluşmasının maddi yönleri farklıdır.
Kısmi olarak tatmin edici bir yanıt oldu teşekkür ederim ama biraz daha özele doğru açmaya ihtiyacım var bu konuda hata yapmamak için;
özellikle ikinci sorumdaki yabancı uyruklulardan; örneğin bir şahıs bir Rus bayanla geliyor ve bu bayanın fuhuş amaçlı geldiği yönünde güçlü bir kanaatin var ama bu kişileri odaya alıyorsun. Bu durum, bu suç için yeterli bir olay mıdır? yoksa, o kadının otele daha önce gelmiş ve malum amaçla geldiğini biliyor olman mı gereklidir? yani anlatmak istediğim bu konunun suç teşkil etmesi için olayın nasıl gelişmesi gerektiğidir?
Ben samsunda bir otelde reception görevlisi olarak çalışıyorum.
Geçenlerde yaşadığım bir olayla ilgili soru sormak istiyorum.
Bilindiği üzere oteller genellikle ya pazarlama elemanları, yoldan gelen insanlar yada iki sevgilinin buluşma yeri olarak kullanılır.
Bizim otel turizm bakanlığına kayıtlı olmadığı için maalesef evlilik cüzdanı olamayanları aynı odaya vermek mümkün olmuyor taki vermiyoruz.
Burada okuduğum bir soruya takılı kaldığım için yazmak gereksimi duydum.
Şimdi bizim otele bir bay ve bir bayan müşteri olarak gelse benden aynı odayı istese ve ben versem.
Birde soruyu açarak sorayım bir yabancı uyruklu bayanla türk bay olsa bu kişiler ve ben bunları aynı odaya versem.
Şimdi bu fuhuşa yer temin etmek anlamına gelirmi ve ben dahil olmak üzere otel ceza alırmı.
Haklarımız nelerdir ve bu hangi ceza maddeleridir.
Bununla ilgili bizi aydınlatırsanız yalnış birşeyi yapmamış oluruz.
Bizi bu konuyla ilgili bilgilendirirmisiniz?
Aynı zamanda ben emniyet müdürlüğüne getirildiğimde polis tarafından tahrikli darp edildim ve sözlü hakaretlere maruz kaldım.
bununla ilgili haklarım ve yapmam gerekenleri yazarsanız bilinçli bir insan olarak çalışmaya devam etmiş olurum.
Saygılarla Reception55
Arkadaşım açık açık aşna fişnaya göz yumsam ayıbedermiyim desene lafı niye eveleyip geveliyorsun adam rus kızıyla odasında pirincin taşını ayıklamayacak herhalde onların mevzusu mercimek fırın olayı .
Cevap: Re: Fuhuşa Yer Temin Etmek
Turistik bir bölgede, 19 odalı bir otelin işletmecisiyim.
sex yaptığı bilinen, gün içerisinde değişik saatlerde, değişik kişi ve/veya kişilerle gelen; müşteri-satıcı ilişkisi dışında hiçbir ilişkimizin bulunmadığı herhangi bir şahıs yada şahıslara, oda kiralama şartları (kimlik-kayıt işlemleri, günlük müşteri listesine kayıt, konaklayanın emniyete bildirimi vb) yerine getirilerek odanın kiralanması işletmem ve şahsım adına "fuhuşa yer temin etme" veya buna benzer bir suç teşkil eder mi ?.
Bahse konu kişilerin aralarında maddi alış-veriş olup olmadığı, işletmemi ve beni ilgilendirir mi ? Konaklama ihtiyacı duyan kişi yada kişilere oda veremeyecek ve ticari faaliyette bulunamayacakmıyım. Oda verdiğim taktirde, o oda içerisinde özel hayata müdahale edip, odada ne yaptıkları ile mi ilgileneceğim.
O halde, cinayete sebebyet veren silah ve kesici-delici alet üreticileri, trafik kazaları sonucu ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veren Otomobil üreticileri vb. vb. vb. göz önüne alındığında ticari anlamda ortada bir haksızlık söz konusu değil mi ?