-
Yalancı Şahitler
Selamlar
Yönetim ile ilgili emniyeti suitimal suçlaması ve görevi kötüye kullanma ile tarafıma açılan kamu davasında şahitler mahkemede yaptıkları ifadelerinde bazı hususları yalan söylediler.Ufakta olsa bu yalanları sonuçta yalandı ve mahkemeyi yanıltabilir.Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulundum fakat savcılık soruşturmasında bu kişiler yanlış söylediklerini veya yanlış yazıldığını söylediler ve haklarında kamu davası açılmasına gerek duyulmadı.Bu konuda ben mahkemede yalancı tanıklıktan dava açabilirmiyim.Dava açmak için yalanın çokmu önemli olması lazım.Kaybedersem ceza alırmıyım.Davayı hangi mahkemeye açabilirirm.
bir şahit yönetim kurulu üyesi olduğu halde kendini denetim kurulu başkanı olarak söylemesi,diğer bir şahidin bir konuda şahsımı delilsiz suçlaması,bir şahidinde gerçek dışı beyanlarda bulunması delilsiz.Bu konularda delillerim var.Yani kişinin yönetim kurulu üyesi olduğuna vs
-
Re: Yalancı Şahitler
sELAMLAR
Acil cevap bekliyorum..............
-
Yalan tanıklık bir suçtur! Fakat bu hususu nasıl ispatlamayı düşünüyorsunuz?
-
Tanıkların vermiş olduğu yalan beyanların size isnad edilen fiille bir alakası yoksa ya da sonradan ifadelerini değiştirip dediğiniz gibi ''şimdiki (son) ifadem doğrudur'' dedikleri zaman... Yapacak fazla birşey kalmamakta.
-
Önce teşekkürler
Hakkımda görevi suistimalden kamu davası açoıldı apartman yönetimiyle ilgili.Bu şahitler konumlarını farklı belirterek örneğin denetim kurulu başkanıyım diyerek halbuki yönetim kurulu üyesi gibi ifadede bulundu bende hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum buradaki ifadelerinde yanlış söylediklerini veya yanlış yazıldığını beyan ettiler.Şimdi yeni duruşmada hakimden bu kişilerin tekrar ifade vermesinimi istemeliyim.Ayrıca denetim kurulu başkanıda kendisine teslim ettiğim belgelerin bazılarını saklamış ve mahkemeye eksik vererek beni suçlamaktalar.vermiş olduğum belge miktarı ile ilgilide elimde denetim kurulu başkanının imzaladığı teslim belgesi mevcut.Bu kişi hakkındada işlem yapmam gerekirmi mahkeme öncesinde.Teşekkürler.
-
1)
Dava ile ilgili olmayan ya da davanın sonucunu etkileme imkanı bulunmayan gerçeğe aykırı beyanların varlığı söz konusu ise yalan tanıklık suçunun oluşmayacağı kanaatindeyim. Yani yalan söyledikleri hususlar davanın sonucunu etkileyebilecekse, ceza almaları muhtemeldir.
2) D.K başkanı ile ilgili belgelerinizi, duruşma esnasında ya da duruşma öncesinde dosyanıza konulmak sureti ile mahkemeye sunabilirsiniz.