Eşim 2 aydır eve uğramıyor boşanmak istiyorum
esim ve ben memuruz o istegıyle 60 km mesafedeki baska bir yerlesim yerine 2 ay once tayin istedi ve orada ikamet ediyor 2 aydır da ortak evimize ugramıyor.
1 bu bosanma sebebi olurmu?
2 evlendikten sonra esimin üzerine araba aldık ve ben o arabyla kaza yaptım araba pert e ayrıldı kasko parasını karsılayacak ama esim bana arabada hakkım olmadıgını söyleyerek para vermeyecegini söylüyor bu süreçte bosanma davası acıldıgında hakkımı nasıl talep edecegim ?kaskonun ödeyeceği paraya ihtiyadi tedbir koydurabilirmiyim.
3 eşimin benden nafaka talep hakkı varmı?
Re: Eşim 2 aydır eve uĞramıyor boşanmak istiyorum
1. Evi terke dayanarak boşanma davası açabilmek için 4 ay beklemeli, sonra mahkemeye başvurarak eşinize mahkeme kanalıyla "eve dön" çağrısı yapmalısınız. Bu çağrı samimi bir şekilde yapılmalı, belli şartları taşımalı.
2 ay içinde dönmez veya dönmemesi için haklı neden öne sürmezse evi terke dayalı boşanma davası açılabilir.
2. Boşanma davası öncesinde tedbir koyduramazsınız.
3. Talep edebilir. Alıp alamayacağı ve miktarı, kusura ve ikinizin ayrı ayrı gelirlerine, hakimin takdirine bağlıdır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
1. Evi terke dayanarak boşanma davası açabilmek için 4 ay beklemeli, sonra mahkemeye başvurarak eşinize mahkeme kanalıyla "eve dön" çağrısı yapmalısınız. Bu çağrı samimi bir şekilde yapılmalı, belli şartları taşımalı.
2 ay içinde dönmez veya dönmemesi için haklı neden öne sürmezse evi terke dayalı boşanma davası açılabilir.
2. Boşanma davası öncesinde tedbir koyduramazsınız.
3. Talep edebilir. Alıp alamayacağı ve miktarı, kusura ve ikinizin ayrı ayrı gelirlerine, hakimin takdirine bağlıdır.
çok tesekkur ederim birde eşimin bana kenditelefonundan çektiği smsler var
.
TMK .Madde 164- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hâkim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hâkim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi hâlinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilân yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
Boşanma davası için gerekli ayrıntıları avukatınız ile görüşünüz.