İstemeyerek de olsa boşanma
19.06.2002 tarihde eşimle anlaşarak ve evlilik öncesi nişanlılık dönemi dahil yaklaşık 2 yıl çıkarak evlendik bu evlilikten 04.03.04 tarihde bir erkek çocuğumuz oldu. benim bir erkek çocuk babası olmayı çok istediğimi bilen eşim bu zaafımızı kullanarak ailesinin yanına ziyarete gittiğimizde (ailesi başka bir şehirde yaşıyor) hiç bir ciddi problemimiz olmaksızın ailesiyle birlikte bana hakaret ve ağır sözler sarfetmek suretiyle onu ve çocuğumu zorunlu olarak orada bırakıp gelmemi sağladı. gelirken yaşadıklarım ve söylenen onca söze rağmen herhangi bir hakaret veya kırıcı davranışta yada sözde bulunmadım.ailesine bağlı dışarda herhangi bir yaşantısı olmayan ve son yaşanılanlar dahil herhangi bir şekilde hakeret veya kırıcı bir davranışta bulunmayan kısacası kusurlu bir davranışı olmayan bir baba ve kocayım. ancak inançlarım, duygularım,göreneklerim ve çevremin etkisiyle tüm olanlara rağmen eşime ayrı kaldığımız 5 ay içerisinde defalarca gerek kendim gerek ortak arkadaşlarımız gerekse ailem ve yakınlarımla birlikte defalarca telefonla ve şahsen görüşme yapmaya çalışarak (çalışarak diyorum çünkü ancak bir kısmında başarılı oldum)dönmesini sağlamaya çalıştım. ancak baştan beri bizim evliliğimize karşı çıkan ekonomik durumu hayli kötü olan ve eşimden maddi olarak beklentisi olan ailesinin etkisiyle eşim mantıklı bir karar veremiyor. evlenmeden önce ve sonrasında tekrar gündeme geldiğinde kendisiyle defalarca konuşup bu konuda karar verdiğimiz halde benim ısrarla ailemin bana sağladığı maddi imkanları kullanarak kendi ailesinin yaşadığı yerde yaşamamı ancak kendisiyle ve çocuğumla bir daha bu şekilde görüşebileceğimi söylüyor. ben ise geleneklerim yaşam standardım ve daha önce yaptığımız anlaşma gereği evli kaldığımız 2 yıl içerisinde yaşamaya devam ettiğimiz şehirde yaşamak istiyorum. sonuçta kendisi evliliğimiz boyunca kendi isteği ile çalışmak istemezken şu an orada işe başladığı için (vekil öğretmenlik) yine ailesinin yönlendirmeleriyle benimle boşanmak istediğini bildiriyor ve bunun için anlaşmalı boşanmak istiyor. her ikizimde üniversite mezunu insanlarız ikna edemediğime göre benimde yapabileceğim çok fazla seçeneğim olmadığından artık bende boşanmaya sıcak bakıyorum. sizden arzum yuvamın yıkılmaması için kanunen yapabileceğim birşey olup olmadığı konusunda bilgi almak. ayrıca boşanma kararı verdiğim takdirde benden tamamen maddi beklentileri olan eşime ve ailesine bu beklentilerini yerine getirmemek adına en uygun nasıl boşanabileceğim konusunda yardım almak. birde zaafım olan çocuğumu bana ayda bir kendisi veya ailesinin nezaretinde yaşadığı şehirde ancak bir kaç saat görebileceğimi nasıl boşanırsak boşanalım çocuğumuz küçük olduğu için velayetinin kendisinde kalacağını ve mahkemeninde zaten bu şekilde karar vereceğini söylüyor. eşimde bende şu anda çalışıyoruz her ikimiz adına da neredeyse tamamını kendi imkanlarımla aldığım ev eşyalarımdan başka kayıtlı herhangi bir mal varlığımız yok (maddi beklentileri ailemin mal varlığına dayanıyor) . şu an psikolojik olarak çok yıpranmış bir durumdayım.lütfen bana yardımcı olun eşimi eve döndürmenin herhangi bir yolu varmı. yoksa çocuğumu alabilmem mümkün mü ve evliliği maddi çıkarlara değişebilen bu insanlara karşı kendimi nasıl bir boşanma yöntemini seçerek koruyabilirim ilginize ve cevaplarınıza şimdeden sonsuz teşekkür ediyorum.
mk