Doğum öncesi iş değişikliğinin doğum yardımına etkisi nedir?
Merhabalar...
Daha önce bu konuda bişeyler yazıldı mı göremedim, eğer yazılmışsa şimdiden özür dilerim.
2003 yılından beri düzenli sigortalı olarak özel sektörde çalışmaktayım. sigortalarımız çalıştığımız sektör nedeni ile aldığımız maaştan daha düşük olarak yatırılmakta idi.
Fakat şimdi iş değişikliği yaptım ve primlerimiz maaşım üzerinden yatacak. bu iş değişikliği süresi ise henüz bir ay.
şu anda hamilelik düşünmekteyim. Sorum şu olacak;
1) doğum sonrası alacağım ssk yardımı en son yatan primlerimemi bağlı olacak yoksa daha önceki iş yerimdeki düşük primlere mi bağlı olur?
2) sanıyorum doğum nedeni ile işe gidilmeyen dönemin maaşları sskdan alınıyor. bu alınan ücret neye göre belirleniyor?
3) doğum öncesi yatması gereken 120 günlük analık sigortası (idi sanırım) daha önceki iş yerimden yatmış pluyor, o geçerli olur mu?
İlgilendiğiniz ve cevapladığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Doğum öncesi iş değişikliğinin doğum yardımına etkisi nedir?
''Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetin dayanağı Türk milletidir. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürü ile meşbu olursa, o topluluğa dayanan Cumhuriyeti de kuvvetli olur. Bunun içindir ki;gençlerimiz kuvvetli bir Cumhuriyetçi ve kültürlü milliyetçi yetiştirilmelidir.'' M.KEMAL ATATÜRK *
*Mehmet Öner,Atatürk Bildirileri, S: 78
ekircali link için teşekkür ederim. peki iş değişikliği yapmam (1 ay önce) ve ssk primimin yeni arttırılmış olması ssk dan alınacak parayı nasıl etkiler?
teşekkürler...
Alıntı:
fztktombak rumuzlu üyeden alıntı
şu anda hamilelik düşünmekteyim.
.
Şu anki geçerli olan kanunlara göre olumsuz etkisi olmaz.
Son almış olduğunuz maaşınızın 2/3ünü alırsınız.Son 1 yıllık çalışmanızda 120gün analık sigortası primi ödeme şartı sağlarsanız bahsedilen ödeneği ve diğer analık sigortası yardımlarından faydalanabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederim. iyi çalışmalar...
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Son 1 yıllık çalışmanızda 120gün analık sigortası primi ödeme şartı sağlarsanız bahsedilen ödeneği ve diğer analık sigortası yardımlarından faydalanabilirsiniz.
diye belirtmişsiniz. bu 120 günlük sürenin yeni iş yerimde de tamamlanması mı gerekiyor?
(2003 yılından beri daha düşük maaşla sigortalı çalışıyorum demiştim)