-
Evde yangın
3 bekar arkadaş 5 katlı apartmanın 5. katında kirada ouruyoruz.bir gün alt katın bacası yanmaya başlıyor.alt kattaki şahıs itfaiyeyi çağırıyor itfaiye gelip 10 dk içinde bacanızı söndürdük deyip gidiyorlar ve arada kalan bizim daire yanıyor.bu arada bizim daire doğalgazlı. neyse birçok eşya yanıyor ve ev kullanılamaz durumda hem itfaiye hem de alt kattaki şahıstan şikayetçi olduk.evin hasarını kim karşılar?itfaiye raporu çıkmadı ancak itfaiye amiri bizim hatamız diyor?biz ne yapmalıyız?ev sahibinin yapması gereken birşey var mı? lütfen yardım edin...
-
Re: Evde yangın
Gereken özeni göstermeyen itfaye ve yangının çıkmasına sebep olan alk kat ev sahibi birlikte sorumludur. Sizin yapıcağınız şey, avukat tutup, tarafların kusurlarını tespit ettirip, tazminat talep etmekdir.
-
sulh ceza mahkemesine tispit yaptırdım.yaklaşık 10500 ytl zarar olduğunu yazmış bilirkişi.şimdi ne yapmalıyım? dava açmak için önümde ne kadar zamanım var davayı hem alt kattakine hem de itfaiyeye dava açmayı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
-
Siz o bilirkişi raporu ile maddi ( hatta manevi) tazminat davası açsanız bile, hukuk mahkemesi, ceza mahkemesinin bilirkişi raporu ile bağlı değildir. KArşı taraf vekili yeni bir rapor talep edebilir.
Bilirkişi raporu ve varsa Sulh Ceza dosyasınızın fotokopilerini yanınıza alıp, bir avukatla yüz yüze görüşün.