Re: bosanma eve dön ihtar
Alıntı:
surfacexxx rumuzlu üyeden alıntı
mrb öncelikle bütün av. arkadaşlar tşkler ben eşim 6 veya terk etti bir kızım var 5 yaşında beni terk etti yanlız yuvamı sevdigim ve kızımın hatırına hep saprettim annemi istemiyor daha dogrusu ailemin hiçbirini istemiyor annemi bır keresinde eşim vurmuş yani bu kızın bana hayrı yok ben daha önce dön ihtar cektim yanlız sonra gene gitti 9 ay oldu dön ihtar cekecegım fakat cocugu nasıl alabilirim kurban bayramı memelekete gidecem kızımı bayramda nasıl alabilirim bü iş işinde ayrı dava açacagım lütfen yardım edin ama şuan boşanma davası falan yok tşkürler
Kardeşim bu ne biçim Türkçe imla ve dilbilgisi kullanımı? Sen yazdıklarından birşey anladın mı? Yazdıklarından hiç birşey anlaşılmıyor. Bunları anlamak için site yönetimi birde TERCUMANLIK hizmeti vermesi gerekir.Ayıptır, biraz dikkatli ve site üyelerine saygılı olalım.
Cinsel birlikteliğin başlamaması, evliliğin iptali
iyi günler. arkadaşım, eş durumundan tayinden yararlanabilmek için henüz düğün olmadan evlendi ancak fikri değiştiği için ayrılmak istiyor. Yargıtay'a açılmış bir davada "henüz ilişkiye girilmemiş evliliklerin iptalinin söz konusu olduğu" sonucuna varılmış. yargıtayın gerekçeli kararına baktığımızda evlilik iptali için dava açılabilir mi? yargıtay'a bu kararı onatan olay kısaca şöyle
" Yargıtay 2. Hukuk, evlenmesinin üzerinden 4 ay geçtiği halde eşinin kendisiyle birlikte olmadığını iddia ederek evliliğin iptalini talep eden kocayı haklı buldu.K.Y., evlendikleri 4 aylık süre içerisinde eşinin kendisinden kaçtığını, cinsel birliktelik yaşayamadığını ve eşinin daha önce evlenip boşandığını evlendikten sonra öğrendiğini belirten koca, evliliğin iptali talebiyle dava açtı.
Mersin 2. Aile Mahkemesine dava açan K.Y. 60 yaşında olduğunu, eşinin de 42 yaşında olduğunu belirterek, eşinin cinsel birleşmeden kaçtığını vurguladı. Eşinin kendisine rahmimde ur var dediğini belirten K.Y. eşinin tedaviye de yanaşmadığını belirtti.Mersin 2. Aile Mahkemesi, cinsel birlikteliğin başlamadığı evliliğin iptaline karar verdi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, mahkeminin verdiği kararı onadı. " diğer bir sorum da şu olacak; arkadaşım boşandığı takdirde nüfus cüzdanında hangi ibare yer alacak? dul mu?bekar mı?
Re: Cinsel birlikteliğin başlamaması, evliliğin iptali
Sn.denizcim;yukarıda açıklananlardan farklı bir cevap mı bekliyorsunuz?
Re: Cinsel birlikteliğin başlamaması, evliliğin iptali
Arkadaşınızın avukatı yok mu?