İştirak nafakası iptal edilir mi?
merhaba
biz eşimle 1 yıl önce anlaşmalı olarak boşandık ve protokol gereği her ay oğlumuz için 200ytl iştirak nafakası veriyorum. Çocuğumuz şuan 4 yaşında ve eşim sadece mahkemenin bana verdiği 1 aylık sürede oğlumla görüştürüyor. Ve öğrendiğime göre eski eşim geçen hafta evlenmiş ve şimdi evlendiği kişinin soyadını oğluma vermek istiyormuş eğer böyle bir durum olursa benim oğlum için verdiğim iştirak nafakasını ödemem gerekirmi artı çocuğumla ilgili haklarımı kaybedermiyim.Yardımlarınız için teşekkürler....
Re: İştirak nafakası iptal edilir mi?
Eşinizin yeniden evleniyor olması sizin BABA'lık fasfınız değiştirmez. Çocuk 18 yaşına gelene kadar iştirak nafakası ödemekle mükellefsiniz. Diğer taraftan çocuğun soy adının değiştirilmesi, yeni kocanın nüfusuna geçirilmesi konusunda 'UZMAN veya BİLGİLİ' değilim ama bana pek mantıklı gelmiyor. Neye istinaden sizin nüfusunuzdan düşülüp yeni eşin nüfusuna kaydedeilmesinin gereği MAHKEMEYE izah edilebilir birşey gibi gelmedi bana. Çocuğunuzla ilgili hak kaybı sadece sizden kaynaklı olan ve mahkemede ıspatlanmış 'KÖTÜ / AKLİ MELEKELİ çocuğa zarar verebilecek düzeyde yerinde olmayan ebeveyn vasıflarına haiz olduğunuzda' söz konusu olabilir. Bu açıdan müsterih olun.
Sizin onayınız olmadan sizin çocuğunuz başkasının nüfusuna kaydolamaz.
Oğlunuz için verilen iştirak nafakasında değişiklik olmayacaktır. Eski eşiniz çalışmıyorsa ve ayrıca eski eşiniz için yoksulluk nafakası vermekteyseniz; eski eşinizin evlenmesi ile yoksulluktan kurtulduğunu ispatlayarak nafakanın kaldırılması davasından netice alabilirsiniz. Kısaca, iştirak nafakası ve yoksulluk nafakası farklı anlamlar taşımaktadır. İştirak nafakasını çocuğunuz için ödemektesiniz, eşiniz için değil.