Re: evlilik öncesi tedbir
Henüz evlenmeden bu ihtimalleri düşünmeyin derim.
Ancak olaki böyle bir durum söz konusu olacak olursa, eşiniz bu evden pay alabilir kanaatindeyim. Her nekadar, sözleşmenizi evlilik öncesinde yapmışsanız da, ödemelerinizi evlendikten sonrasında başlatıyorsunuz. Bu demek oluyor ki, evlilik birliği içinde edinildiğinden eşinizin de buna katkısı olacaktır. Bu durumda da, boşanma aşamasında daire üzerinde hak iddia edebilecektir.
nikah tarihimi toki deki dairenin aidat ödemelerinin başlangıç tarihinden sonraya alsanm değişen bir şey olurmu?Eşim ayrılık durumunda hak iddia edermi?
İddia edebilir. Çünkü, ödemelerin büyük bir bölümü evlenmeden sonra yapılmış. Siz de hak verirsiniz ki, bu ödemelerde eşinizin de payı var kabul edilecek ve o da pay sahibi olacaktır.
ben kendim emekliyim dolayısıyla bu aidatlarımı tek başıma ödeme gücüm var.tek başıma ödeyeceğim.onun parasal katkısını almasamda kanuni hakkı oluyormu?
Sonuçta giderleri ortak karşılayacaksınız.Siz evinizin aidatlarını öderken,eşiniz sizinde yaşadığınız evin giderlerini karşılayacak.
Alıntı:
KARDELEN77 rumuzlu üyeden alıntı
ben kendim emekliyim dolayısıyla bu aidatlarımı tek başıma ödeme gücüm var.tek başıma ödeyeceğim.onun parasal katkısını almasamda kanuni hakkı oluyormu?
Evet oluyor. Onun parasını almadan ödemeniz sonucu değiştirmez, boşanma durumunda ev üzerinde hak iddia edebilir. Aidatların başlamasıyla nikah tarihi arasındakı öncelik sonralık ilişkisi bir anlam ifade etmez bu durumda.
Alıntı:
KARDELEN77 rumuzlu üyeden alıntı
bu kadar cok tedırgınlık var uzerınızde evlenmeden bır daha dusunun esınıze guvenmıyorsanız evı baska bırının uzerıne yapın rahatlayın alırmı almazmı dıye
Re: Evlilik öncesi tedbir
evlilik öncesi arsam var.evlilik sonrası vefatım durumumda bu arsamı eşime değilde,çocuk esirgeme kurumuna yada bir başka hayır kurumuna bağışlama gibi bir hakkım olurmu?Bunun için şimdiden yapmam gereken bir işlem varmı?
Re: Evlilik öncesi tedbir
Eğer başka bir mirasçınız yoksa bu saydıklarınızı yapabilmenize negel bir durum yoktur.
Bir vasiyetname hazırlayıp,vasiyetnamenizde bu durumu belirtebilirsiniz.
Ama daha önemlisi siz evlenmek istiyormusunuz gerçekten buna karar vermelisiniz.