Özel üniversiteden geri alamadığım depozitom
Merhaba arkadaşlar. Ben özel bir üniversitede burslu olarak okumaktayım. Okulun kendi yurdunda 2 sene boyunca kaldım. Bu yurtta kalmak için belli bir depozito ve aylık ücret vermek gerekiyordu. Bende okulun garanti bankası hesabına bu ücretleri yatırdım. Bu 2 sene içinde yurtta kaldım. Son sene yer bulamadığım için yurttan çıkış yapmak zorunda kaldım. Ancak 500 ytl lik depozitoyu geri almayı unuttum. Okulun muhasebesi bana ulaşmaya çalışmış ancak ellerindeki numaram eski olduğu için bana ulaşamamışlar. Okuldan bana söylenene göre bu depozitoların belli bir süresi varmış ve bu süre içine alınmayan depozitolar okula bağış olarak faturalandırılıyormuş. Tesadüf eseri bugun muhasebeye uğradım ve depozito aklıma geldi. Ordaki görevliye depozitoyu iade almak istediğimi söylediğimde 1 hafta önce bütün geciken depozitoların okula bağış olarak faturalandırılmış olduğunu söyledi. Öncelikle ben bu depozitonun zaman sınırı olduğunu bilmiyordum ve buna dair bir belge de imzalamadım. Benim onayım olmadan benim paramı okul nasıl kendine bağış yapabilir. Bu yasalmıdır. Bugun bu olay üzerine mali işler müdürlüğüne bir dilekçe yazıp durumumu açıkladım. Yarın durumu öğreneceğim ancak bana söylenene göre olmusuz cevap alma ihtimalim yüksekmiş. Sonrasında dekanlığa bir dilekçe yazmayı düşünüyorum. Acaba hangi yolları izlemeliyim. Sonuçta özel üniversiteler öğrencilerini yolunacak kaz gibi görüyorlar ve burslu okuduğum için bu para benim için oldukça yüksek. Bana hangi yolları önerirsiniz?
Re: Özel üniversiteden geri alamadığım depozitom
Öğrenci işlerinde güncel olan iletişim bilgileriniz var mı?
Ev telefon numaram var aradıklarını iddaa ediyorlar ancak benim bu durumdan haberim yok. Cep telefonu numaram sistemdeki ile aynı değil. Yani bana ulaşmaya çalıştıkları numaram eski numaram. Ev adresim ise sistemlerinde kayıtlı.
Yapılan işlemin hukuki dayanağı olarak size ne gösterdiler. Böyle bir talepte bulundunuz mu?
Sayın murat83'ün değindiği gibi, okul idari birimlerine yaptığınız başvurularda, depozitonun size iade edilmesini istemekle birlikte, depozitonun belli bir süre sonunda okula bağış olarak kalacağı hükmünün hukuki dayanağını da sormanızı öneririm. Okuldan olumsuz cevap almanız halinde hakkınızı yargıda aramak isterseniz, dava açabilirsiniz. Fakat davadan önce bir ihtarname çekerseniz, hem ihtar tarihinden itibaren faize hak kazanırsınız, hem de depozitoyu geri almakta hakkınızın olduğunu daha kolay ispatlarsınız. Bu aşamalarda bir avukattan profesyonel yardım alabilirsiniz.