merhaba eşim beni 3 defa aldatırken yakaladı ve dilekçeyi verdi mahkemede nelerle karşılaşacağım lütfen yardım edin
Printable View
merhaba eşim beni 3 defa aldatırken yakaladı ve dilekçeyi verdi mahkemede nelerle karşılaşacağım lütfen yardım edin
Boşanma veya ayrılık
Madde 170- Boşanma sebebi ispatlanmış olursa, hâkim boşanmaya veya ayrılığa karar verir.
Dava yalnız ayrılığa ilişkinse, boşanmaya karar verilemez.
Dava boşanmaya ilişkinse, ancak ortak hayatın yeniden kurulması olasılığı bulunduğu takdirde ayrılığa karar verilebilir.
Akabinde ise,maddi/manevi tazminat ve nafaka talepleriyle karşılaşabilirsiniz.
Eşinizin aldatıldığını kanıtladığı anda boşanmada kusurlu olan taraf sizsiniz. Boşanma kararı verilecektir. Eşiniz boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek ise, aleyhinize nafakaya hükmelecektir. Ayrıca, eşiniz aldatılma dolayısıyla, maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunabilr. Böyle bir durumda, büyük ihtimalle alehinize tazminata da hükmedilecektir. Fakat bütün bu kararlar, ekonomik durumunuz göz önünde bulundurularak verilecektir.
Sn.mursu;
sakıncası yoksa,ne kadar süredir evlisiniz,çocuğunuz varmı?
[QUOTE=Av.Aslı Yazıcı;144452]Eşinizin aldatıldığını kanıtladığı anda boşanmada kusurlu olan taraf sizsiniz. Boşanma kararı verilecektir. Eşiniz boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek ise, aleyhinize nafakaya hükmelecektir. Ayrıca, eşiniz aldatılma dolayısıyla, maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunabilr. Böyle bir durumda, büyük ihtimalle alehinize tazminata da hükmedilecektir. Fakat bütün bu kararlar, ekonomik durumunuz göz önünde bulundurularak verilecektir.[/QUOTE
TŞK EDERİM SORMAK ,İSTEDİĞİM ŞU ASKERİ ÜCRET ALIYORUM VE BANKA KREDİ TAKSİDİ ÖDÜYORUM BU DURUMLAR TAZMİNAT DAVASINI VE NAFAKAYI NASIL ETKİLER TAZMİNAT VE NAFAKA ÖDERMİYİM
Yokmu BaŞka Yarim Edecek LÜtfen...
Söyledikleriniz nafaka talebine engel değil,sadece nafaka miktarı ona göre belirlenir.