Re: İş teftiş kurulu der ki
Alıntı:
gokaytasci rumuzlu üyeden alıntı
İş hakkımı tek taraflı haklı nedenler ile(maaşın zamanında verilmemesi 2006 yılı vergi iadelerinin hala ödenmemesi vs)noterden ihbarname çekerek fesh ettim ve işten ayrıldım.İş teftiş kuruluna şikayette bulundum.Kurul firmanın alacaklarımı ödemesi gerekti kararını verdi ve firma paramı ödeyecek.Fakat burada ince bir konu var.İş teftiş kurulu der ki yasal alacakların yanında kıdem tazminatınıda alırsın diyor.Böyle bir hakkım var mı?Firma bana bu ödemeyi nasıl yapmalıdır.?
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz alacaklarınızın ve sözleşmenizi haklı nedenle feshettiğiniz için kıdem tazminatınızın ödenmesi için işverene ihbarname gönderip,ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
saygılar
İlginize teşekkür ederim.
Firma kıdem tazminatını ödemek istemiyor gibi gözüküyor.Noterden kıdem tazminatımında ödenmesi için ihbarname çeker isebuna belli bir gün koymalımıyım.Firma bunu ödememe lüksü var mıdır?
İlginize Tekrar Teşekkürler.
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz alacaklarınızın ve sözleşmenizi haklı nedenle feshettiğiniz için kıdem tazminatınızın ödenmesi için işverene ihbarname gönderip,ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
saygılar
Ayrılan siz olduğunuz için firma kıdem tazminatınızı ödemeye yanaşmayacaktır.
Bu nedenle kıdem tazminatı alacağınız için iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.Açacağınız davada teftiş kurulu kararları sizin için önemli delil teşkil edecektir.
Çekeceğiniz ihbarnamede makul bir süre(bana göre 7gün ) vermeniz yerinde olacaktır.