Re: Suç eşyası satın almak
Alıntı:
sedat1983 rumuzlu üyeden alıntı
1 gün önce 18 inci asliye ceza mahkemesinden gelen kagıtta suç eşyası satın almak suçu işlememle ilgili konuyla mahkemeye çagırılıyorum 05 . 12 .2007 de mahkemem var bu ne ile ilgili olabilir bundan 7 ay önce bir cep tel. aldım ve telefon çalıntı çıktı karakola çagırıldım ifade verdim konu kapandı bununla ilgili olabilirmi birde bundan 8 ay önce 1 gram esrar maddesi ile yakalandım ifade verdim ama karakolda savcıya ifade vermedim ve ne parmak izi nde fotoğraf çekimi oldu bunu avukatlarada danıştım savcıya ifade vermediyseniz bir sonuc cıkmaz dediler zaten polislerde olaya ılımlı yaklastılar bu konuda . suç eşyası satın almak son anlatığım konuyla ilgili olabilirmi cevap verdiğiniz için için şimdiden teşekkürler saygılar.
Öncelikle 18. Asliye Ceza kalemine, sizi bu suçtan dolayı duruşmaya çağıran yazı işlerine başvurun ve hangi eyleminizdeb dolayı çağrı yapıldığını öğrenin.
Yani suçun şeklini, şemalini bir öğrenip yorumlarımızı öyle yaparsak sonuç daha sağlıklı olur.
Bu arada;
Alıntı:
Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi
TCK MADDE 165. - (1) Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
bugün adliyeden dosyayı inceledim telefonu çalınan kişi beni ve telefonu satan kişiyi dava etmiş ama beni doğrudan değilde telefonla ilgili oldugumdan dolayı dava etmiş ben telefonu satıcı dükkandan para karşılıgı ve calıtı oldugunu bilmeden aldım satıcı da bunu mahkemede böyle oldugunu söylüycek sizce ne olabilir lütfen cevap
Alıntı:
sedat1983 rumuzlu üyeden alıntı
bugün adliyeden dosyayı inceledim telefonu çalınan kişi beni ve telefonu satan kişiyi dava etmiş ama beni doğrudan değilde telefonla ilgili oldugumdan dolayı dava etmiş ben telefonu satıcı dükkandan para karşılıgı ve calıtı oldugunu bilmeden aldım satıcı da bunu mahkemede böyle oldugunu söylüycek sizce ne olabilir lütfen cevap
https://www.hukuki.net/forum/showthre...ferrerid=84394
av. O.M.U