Re: İşten ayrılma bildirgesi
Bana biraz tuhaflık var gibi geldi.
Siz nasıl işten ayrılmışınız yazılı istifa dilekçeniz var mı? Yoksa onlar çıkardılarsa ibraname imzaladınız mı?
SSK bildirimi ertesi ayın sonuna kadar yapılır. Yani kasım ayında bir çıkış varsa bu aralık sonuna kadar ssk bildirgesine konur.
Alıntı:
oznuro rumuzlu üyeden alıntı
30 ekim de şirket tarafından habersiz bir şekilde istafa etme gerekcesıyle ısten cıkısım yapılmıs.
Çünkü 20 kasımda muhasebeden sebebı ogrenıp ıtıraz ettım.
İyi de, 30 Ekimden 20 Kasım tarihine kadar siz neredeydiniz? Siz bu sürede işinize devam ettiniz mi ? Diğer bir soru, İstifa ettiğinize dair herhangi bir belge yazıp işverene verdiniz mi?
istifa dilekçemde yok ibranamede imzalamadım
Alıntı:
istifa dilekçemde yok ibranamede imzalamadım
Tekrar sorayım, siz bu süre zarfında işe gittiniz mi? Eğer bu süre zarfında işe gitmemişseniz ve istifa dilekçeniz yok ise muhtemelen işvereniniz "devamsızlıktan" iş akdinizi fesih etmiştir. Şifai olarak istifa da, fesih de olmaz. Bu durumda işvereninize devam etmediğiniz günlere ait yasal mazeret belgesi ibraz etmek zorundasınız. Aksi takdirde iş akdiniz fesih edilir ve sadece ücrete ilişkin haklarınızı alabilirsiniz. İhbar ve kıdem alamazsınız.
siz bu süre zarfında işinize devam ettiyseniz, iş vereninizin haklı feshi de söz konusu olamaz.
İstifa mektubunuz olmadan da nasıl olur ki, istifa nedeniyle işten çıkışınız yapılır ??
detayları bence öğrenin, sonra tekrar yazın..
30 ekımde ısten ve ssk dan cıkarıldığımdan 15 kasında haberım oldu.Haberım olmadan çıkış yapmıslar.ve imzan dahı olmadan çıkıs yapılmıs hemde ıstıfa nedenıyle.
sirket yenı bır uretım tesısı aldı bana 30 ekımden sonra orası ıle ılgılenecegım soylendı.orası acılana kadar ızınlı oldugum ve soylendı.hep oyalama yapıyorlar.yok haftaya acılacak sen dınlen yok 1 ay sonra.
fakat dedıgım gıbı ben sıgortamın ve maasım devam ettıgımı bılıyordum. tesadufen ogrendım 30 ekımde cıkarıldıgımı
Alıntı:
30 ekımde ısten ve ssk dan cıkarıldığımdan 15 kasında haberım oldu.Haberım olmadan çıkış yapmıslar.ve imzan dahı olmadan çıkıs yapılmıs hemde ıstıfa nedenıyle.
sirket yenı bır uretım tesısı aldı bana 30 ekımden sonra orası ıle ılgılenecegım soylendı.orası acılana kadar ızınlı oldugum ve soylendı.hep oyalama yapıyorlar.yok haftaya acılacak sen dınlen yok 1 ay sonra.
fakat dedıgım gıbı ben sıgortamın ve maasım devam ettıgımı bılıyordum. tesadufen ogrendım 30 ekımde cıkarıldıgımı
yani siz bu süre zarfında işe devam etmediniz ??