Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda tüketilen iç hukuk belgeleri
[ufukunver] adlı üyemizin (21-04-2007, 22:05:56) tarih ve saatinde eklediği konuya atıfta bulunarak siz değerli Avukat üyelerimizden küçükcük bir ricam olacak :) Şöyle ki ben AİHM Yargılama Usulü adı altında bir ders almaktayım. Dersi daha iyi kavramak için Prof. Yavuz Atar hocamızın bizden AİHM' e başvuru dilekçesi hazırlamamızı istemesi üzerine araştırmalara başladım. Site içerisinde başvuru prosedürünü edindim ve yine bazı karar incelemelerini okudum. Yalnız benim eksik kaldığım kısım tüketilen iç hukuka ait belgeleri nasıl elde edeceğim. Yani bu iç hukukun tüketildiğini gösteren idare kararlarını, mahkeme kararlarını, Yargıtay ve Danıştay kararlarını ve Anayasa Mahkemesi kararlarını bu dilekçe içerisine mi dahil edeceğiz? Yoksa dilekçeden sonra mı göndereceğiz bu belgeleri. Sonuçta benden istenen şimdilik dilekçe hazırlamak. Kısacası benim ihtiyacım olan bir başvuru dilekçe örneği. Bu dilekçe örneğini vekil veyahut başvuran kişi dışında birisinden temin edebileceğim bir yer var mı?
Fikir ve düşünceleriniz için teşekkürler. Saygılar!!!
Re: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda tüketilen iç hukuk belgeleri
Mahkemeye Başvuru
*Başvuru dilekçe ile yapılır.
*Dilekçe matbu olup şunları içerir:
*Başvuranın kimlik bilgilerini
*İlgili olgu ve ulusal sürecin özeti (Devlet makamlarınca bu konu ile ilgili olarak verilmiş bulunan kararların listesi, her kararın tarihi, kararı veren makam ile kararın kısa özeti)
*İhlal edilen sözleşme maddeleri
*Başvuru imzalı olmalıdır.
*Başvurunun bir avukat aracılığıyla yapılmasına gerek yoktur.
*Bir mahkeme masrafı söz konusu değildir.
*İlk dilekçe faks ile de gönderilebilir.
*İlk dilekçedeki tarih şikayetin bildirim tarihidir.
AİHM'ne başvuru formundan alıntıladım, buna göre ilgili kararlar özet halinde listenerek sunulacak, sanırım ilgili kararları AİHM istiyor.
Ya ben nerden bulacağım karar. Hem de bu karar benim kurgulamak istediğim olayla örtüşecek. Çok zor iş ya bu!!!!!
Öğrenci Kulübü'nde konuyu açıp aradığınız kararın özelliklerini yazınız, bir sürü hukukçu var burada, elbet birimizin elinden geçmiştir. :)